Tob Cohen met zijn vrouw. Zij is een verdachte in de moordzaak.

Lichaam Tob Cohen gevonden bij zijn huis in Kenia

13 september 2019 16:28

Het lichaam van Tob Cohen, de oud-topman van Philips, is gevonden in Kenia. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De 69-jarige Cohen werd al sinds half juli vermist.

Het lichaam zou naast de villa van de oud-topman zijn gevonden in een septic tank.

De politie was begin deze maand een moordonderzoek begonnen en Cohens echtgenote Sarah Wairimu was al samen met drie andere personen aangehouden. De politie was nog op zoek naar drie andere verdachten.

Vrouw van Cohen is hoofdverdachte

Wairimu wordt gezien als de hoofdverdachte in de mysterieuze zaak. Zij zou verscheidene werknemers van Cohen onder druk hebben gezet om te liegen over wat ze hadden gezien. "We gaan ervan uit dat hij is ontvoerd uit zijn huis en door een of meerdere personen is meegenomen en dat de kidnap mogelijk is uitgelopen op moord", zei inspecteur Maxwell Otieno eerder tegen Keniaanse media.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

John van den Heuvel met zus Tob Cohen op plaats delict in Kenia

Wairimu ontkent alle betrokkenheid bij de verdwijning. De echtgenote zei dat Tob een psychische aandoening had en depressief was. Volgens haar verhaal is de oud-topman op 20 juli weggegaan om medische hulp te zoeken in Thailand. Ze vermoedt dat hij in een foute taxi is gestapt die hem kwam ophalen. Ze zou hem daar al meerdere keren over gewaarschuwd hebben. 

Zus in Kenia

De zus van Cohen, Gabrie, is samen met misdaadverslaggever John van den Heuvel afgereisd naar Kenia. Gisteren zei Gabrie nog dat ze er niet vanuit ging dat Tob nog zou leven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!