Beeld © ANP

Peter en John geschokt door liquidatie advocaat kroongetuige

18 september 2019 11:05

De advocaat van kroongetuige Nabil B, Derk Wiersum (44), is vanochtend doodgeschoten in Amsterdam. De man werd vanochtend in de woonwijk Buitenveldert aan de Imstenrade neergeschoten. Misdaadjournalisten Peter R. de Vries en John van den Heuvel zijn geschokt door dit nieuws.

"Het geeft opnieuw aan hoezeer de reikwijdte van georganiseerde misdaad wordt onderschat"

Een geëmotioneerde Peter R. de Vries laat aan RTL Boulevard weten: "De nietsontziende en huiveringwekkende liquidatie van advocaat Derk Wiersum heeft mij buitengewoon geschokt. Ik was vanmorgen toen ik het nieuws hoorde echt even sprakeloos."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Live: advocaat Nabil B. geliquideerd

De misdaadverslaggever is bang wat de gevolgen zullen zijn voor de toekomst. "Deze zinloze daad geeft aan dat de daders achter deze aanslag niets en niemand zullen sparen en dat zal grote gevolgen hebben voor de toekomst. Want welke advocaat zal kroongetuige Nabil B. nog bij durven staan in dit proces als hij de kans loopt zelf geliquideerd te worden? En als dat niet lukt misschien wel een van zijn naasten."

Peter wenst de nabestaanden sterkte. "Dat zijn echter zorgen voor morgen. Nu op dit moment gaan mijn gedachten uit naar de advocaat Derk Wiersum die zijn plicht deed, die zijn werk deed en aan zijn familie en kinderen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd in Amsterdam

Volgens John van den Heuvel is er met het vermoorden van een advocaat een grens overschreden. "Ik ben diep geschokt door deze aanslag, die alle kenmerken heeft van een nieuwe wraakactie vanwege de verklaringen van de kroongetuige tegen Ridouan Taghi. Het grijpt me zeer aan dat iemand wordt vermoord, omdat hij gewoon zijn werk doet. Het geeft opnieuw aan hoezeer de reikwijdte van georganiseerde misdaad wordt onderschat. Weer is een grens overschreden. Een hele trieste dag. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!