Beeld © ANP

Harvey Weinstein moet rechtszaak in New York doen

04 oktober 2019 02:31

Slecht nieuws voor Harvey Weinstein. De staatsrechtbank in New York heeft donderdag bepaald dat de gevallen Hollywood-producer zijn veelbesproken rechtszaak niet buiten de stad mag doen. Dit ondanks een verzoek van Weinstein, dat hij al geruime tijd geleden indiende. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Het vijfkoppige panel dat hierover besliste gaf verder geen tekst en uitleg over hun besluit. Weinstein's juridische team poogde de zaak te verplaatsen naar een buitenwijk in Long Island, maar zagen die poging dus stranden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinsteins broer waarschuwde hem voor wangedrag

De 67-jarige Harvey dient in januari voor te komen voor de rechtbank in New York. Hij moet zich dan verantwoorden over een aanklacht uit 2013, toen hij een vrouw verkracht zou hebben in een hotelkamer en haar tevens gedwongen zou hebben tot orale seks met een andere vrouw.

Volgens advocate Donna Rotunno 'is er geen zaak'. Volgens Weinstein was er inderdaad sprake van gemeenschap, maar met instemming van beide partijen. Rotunno noemt de sfeer die rondom haar cliënt gecreëerd is 'hysterisch" en 'een complete kermis'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!