Keith Bakker in isoleercel vanwege blog

10 oktober 2019 18:23

De intieme chatsessies die de van seksueel misbruik verdachte Keith Bakker (58) online heeft gezet, zorgden ervoor dat hij in de isoleercel terechtkwam. Bakker deelde chats die hij met zijn 18-jarige ex-vriendin op een blog. Hij wilde daarmee aantonen dat hij niets fout had gedaan.

"Het is een lastige situatie omdat voor zover bekend dit niet eerder is gebeurd”

Tijdens het onderzoek naar hoe de verdachte dit heeft kunnen plaatsen, is hij tijdelijk in afzondering geplaatst. Die maatregel is nu voorbij. Op de vraag of Bakker opnieuw via deze wijze een blog kan laten plaatsen antwoordt een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen dat dit inderdaad mogelijk is.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Keith Bakker doet zijn verhaal: 'Ik ben 100% onschuldig'

“De verdachte heeft telefonisch contact gehad met een vriend die de blog geplaatst heeft", vertelt een woordvoerder aan RTL Boulevard. “Dit is een nieuwe situatie voor ons. We onderzoeken hoe we hiermee om moeten gaan. Het is een lastige situatie omdat voor zover bekend dit niet eerder is gebeurd.”

Keith Bakker kreeg onlangs weer veel kritiek over zich heen nadat bekend was geworden dat hij opnieuw in verband werd gebracht met een zedendelict. In 2012 is Bakker al veroordeeld tot vijf jaar cel wegens seksueel misbruik van zeven jonge vrouwen. De slachtoffers waren toen bij hem om van een alcohol- of eetprobleem af te komen, gezien Bakker in een afkickkliniek werkte. Volgens hen maakte Bakker misbruik van zijn positie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Keith Bakker wederom verdacht van zedenmisdrijf

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!