Beeld © ANP

Advocaat gevonden voor verdachte van moord op Derk Wiersum

17 oktober 2019 12:39

De man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de moord op advocaat Derk Wiersum (44) heeft een advocaat gevonden. Raadsman Tjalling van der Groot heeft een verzoek om de verdachte bij te staan aanvaard, zo laat advocatenbureau Anker en Anker weten.

“Net als velen waren alle medewerkers van kantoor Anker & Anker geschokt na de moord op confrère Wiersum"

Het bureau laat weten normaliter geen verantwoording hoeven af te leggen over de gemaakte keuzes, maar voelen nu toch de behoefte om enige toelichting te geven in deze zaak. “Net als velen waren alle medewerkers van kantoor Anker & Anker geschokt na de moord op confrère Wiersum. Dit geweld heeft in de eerste plaats trieste, onomkeerbare gevolgen voor de naasten van het slachtoffer. Daarnaast is de moord op de advocaat een aanslag op de rechtsstaat genoemd”, zo valt te lezen op de website van de advocaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte moord advocaat Derk Wiersum opgepakt

“Een gevolg van de moord op Derk Wiersum kan immers zijn dat bijstand aan een verdachte geen vanzelfsprekendheid meer is, omdat advocaten wijken voor druk, dreiging en geweld. Ons kantoor heeft – ook publiekelijk – benadrukt dat de rol van een advocaat wezenlijk is in een rechtsstaat waarin de rechten van iedere verdachte moeten worden bewaakt. Het recht op rechtsbijstand is in de Grondwet en diverse Mensenrechtenverdragen verankerd”, luidt het statement verder.

Het kantoor is zich bewust van de gevoeligheid van deze zaak, “Maar juist in een democratische rechtstaat is het essentieel dat rechtshulp aan iedere verdachte gegarandeerd blijft. De verdediging wordt door ons kantoor (altijd) gevoerd zonder aanzien des persoons en ongeacht de aard en ernst van het verwijt. Onze cliënt is slechts verdachte. In een rechtsstaat is het een fundamenteel recht om als verdachte voor onschuldig te worden gehouden totdat de onafhankelijke rechter anders heeft geoordeeld.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Grote doorbraak in zaak liquidatie Derk Wiersum

Advocaat Derk Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij en werd op 18 september geliquideerd. In RTL Boulevard besprak misdaadverslaggever Peter R. de Vries deze schokkende zaak. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!