De boerderij in Ruinerwold Beeld © ANP

Ook vader van gezin Ruinerwold aangehouden

17 oktober 2019 20:18

De politie in Drenthe heeft de 67-jarige vader aangehouden van het gezin dat jarenlang geïsoleerd leefde in een boerderij in Ruinerwold in Drenthe. Hij wordt officieel verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie gezin Ruinerwold reageert op onderzoek

De mensen die in de boerderij zaten zijn zes jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar en hun vader. Ze verbleven volgens de burgemeester 'in afzonderlijke, provisorisch ingerichte ruimtes'. De vader heeft drie jaar geleden een herseninfarct gekregen waardoor hij deels verlamd raakte. Hoofdverdachte is Josef B. die wordt genoemd als huurder van de boerderij waar het gezin leefde. Josef zou in een sekte een Nederlander (waarschijnlijk Gerrit Jan) hebben ontmoet met wie hij, nadat ze uit de sekte waren gestapt, bevriend bleef en veel contact had.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruinerwold-verdachte Josef B. blijft langer vastzitten

De zaak kwam aan het rollen door een van de kinderen van het gezin: de 25-jarige zoon Jan. Hij vertelde ’s nachts in de plaatselijke kroeg dat hij al jaren met zijn jongere broers en zussen opgesloten zat in een boerderij. De kroegeigenaar belde de politie. Er heerst nog heel veel onduidelijkheid over Ruinerwold. Volgens de politie staan geen van de gezinsleden ingeschreven in de basisadministratie. De leden van het gezin zeggen dat ze sinds 2010 in het huis wonen. Later meer.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!