Willem Holleeder Beeld © ANP Foto

Willem Holleeder met spoed opgenomen in het ziekenhuis

26 november 2019 09:28

Willem Holleeder (61) is vannacht met spoed naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt Peter R. de Vries. Inmiddels is hij weer terug in de EBI.

"Zou gaan om verkeerde medicijnen..."

Peter R de Vries laat weten: "Ik hoor dat Willem Holleeder vannacht met spoed vanuit de Extra Beveiligde Inrichting naar het ziekenhuis is gebracht. Zou gaan om verkeerde medicijnen.... Het is onduidelijk hoe ernstig." Willem Holleeder zit momenteel vast in de EBI in Vught.

Peter laat aan RTL Boulevard weten: "Het is verrassend nieuws. Uit het feit dat men hem 's nachts nog naar het ziekenhuis heeft gebracht, moet men wel afleiden dat het om iets ernstigs gaat. Mensen die in de EBI zitten zullen niet halsoverkop naar het ziekenhuis gaan, want dat heeft veiligheidsrisico's. Er moet wel iets ernstigs aan de hand zijn, want dit doen ze niet zomaar." Gezondheidsproblemen worden vaak in de EBI zelf opgelost. "Normaal gesproken proberen ze dit in de EBI te fixen; ze hebben een eigen medische dienst. Pas als ze denken dat ze echt geen risico in kunnen nemen, gaat iemand naar buiten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka over Holleeder: 'Ik heb altijd met dreiging geleefd'

Willem Holleeder heeft al lange tijd problemen met zijn gezondheid. Hij heeft onder meer hartproblemen en volgt daarom een speciaal dieet. Ook tijdens de rechtszaak liet hij meerdere malen weten dat het niet goed met hem ging. Peter weet niet hoe de gezondheid van Holleeder er nu aan toe is. "Over zijn huidige gezondheid weet ik niks. Dit bericht is voor mij verrassend, maar men heeft blijkbaar geen enkel risico willen nemen."

Advocaat Sander Janssen laat op Twitter weten dat Holleeder inderdaad is opgenomen in het ziekenhuis. "Contact met de EBI leert dat Willem Holleeder gisteravond inderdaad ter controle naar het ziekenhuis is geweest in verband met zijn medicatie. Hij is alweer terug in Vught en maakt het goed."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen consequenties voor advocaten in Holleeder-tapes

De Dienst Justitiële Inrichtingen laat aan RTL Boulevard weten dat er inderdaad mogelijk verkeerde medicatie is toegediend. Hij werd daarom uit voorzorg met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Bij controle in het ziekenhuis is gebleken dat alle lichaamsfuncties goed functioneerden, en kon hij weer terug naar de EBI. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de toedracht van dit incident.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!