Beeld © ANP

John van den Heuvel en Peter R. de Vries bedreigd

27 november 2019 10:01

De moordenaar van de 16-jarige Hümeyra, Bekir E., heeft plannen gemaakt om John van den Heuvel (56) en Peter R. de Vries (63) te bedreigen. Dat maakt Peter zojuist bekend via Twitter.

"Als klap op de vuurpijl gaan we die hazenlip van een Peter R. de Vries bedreigen"

In het bericht laat de misdaadverslaggever weten dat de man die in Rotterdam de 16-jarige Hümeyra doodschoot, op 11 november in een penitentiaire inrichting is afgeluisterd tijdens een telefoongesprek met zijn broer. Tijdens dat gesprek zouden de twee plannen gemaakt hebben om zowel John van den Heuvel als Peter de bedreigen. Hij zei toen onder meer: "Hé broer, weet je…als ik een lange straf krijg dan gaan we op mijn manier die John van den Heuvel bedreigen, want die kankerlijer heeft slecht over mij gepraat. We gaan het op mijn manier doen, broer. En als klap op de vuurpijl gaan we die hazenlip van een Peter R. de Vries bedreigen".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel kan niet zonder deze vrouw in zijn leven

"E. is inmiddels intern bestraft en op een speciale afdeling voor problematische gedetineerden geplaatst. Ook is hem medegedeeld dat er aangifte tegen hem zal worden gedaan. Van den Heuvel en ik zijn tot op heden niet ingelicht", laat Peter ons weten in een statement.

Volgens Peter heeft justitie de plannen als "ernstig" omschreven en heeft  Bekir E. ook al medegedetineerden bedreigd. Daarnaast zou hij openhartig hebben gesproken over zijn daden, zonder enige vorm van berouw te tonen.  In de tweet van Peter is te lezen hoe E. meerdere keren zou hebben gezegd dat hij Hümeyra zou hebben doodgeschoten "omdat zij tegen hem ‘gelogen heeft over haar leeftijd". 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel krijgt gastrolletje in Sinterklaasjournaal

Jacques Taekema, de advocaat van Bekir E., reageert verontwaardigd. “Als ze de zitting hadden bijgewoond, konden ze een inschatting maken wat voor jongen het is en dan snap je zijn uitlatingen en frustraties beter. Als je daar niet bij bent, je door anderen laat bijpraten en vervolgens in een televisieprogramma daarover spreekt, moet je niet raar opkijken als zoiets gebeurd", laat de advocaat weten.

Van den Heuvel vindt de reactie van Taekema ongehoord. “Mr. Taekema doet er beter aan zijn cliënt in toom te houden. Hij moet ook eens stoppen met het schofferen van nabestaanden en het voortdurend bagatelliseren van het walgelijke gedrag van zijn cliënt", aldus de misdaadverslaggever, die zich verbaast over de gang van zaken rondom de bedreiging. "Ik vind het vreemd dat dit incident al op 11 november had plaatsgevonden en ik hier nooit over ben ingelicht. Pas toen ik hier zelf naar vroeg, werd ik op de hoogte gesteld."

De advocaat van de nabestaanden van Hümeyra, Nelleke Stolk, is niet verbaasd over de bedreiging. “Dit past precies binnen het plaatje dat wij ook hebben als nabestaanden”, laat Stolk weten. “Bekir E. heeft aangegeven dat hij geen respect heeft voor het gezag, dat hij zijn eigen dingen doet en dat blijkt dan ook maar weer. Dat hij dit vanuit de cel doet zegt wel weer hoe ver heen hij is. Als het klopt natuurlijk.”

De uitspraken van Bekir E. zorgde eerder al voor flink wat ophef.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!