Laura Ponticorvo Beeld © ANP

Hacker ontkent online zetten seksvideo Laura Ponticorvo

03 december 2019 10:17

De man die volgens het Openbaar Ministerie verantwoordelijk is voor het stelen en publiceren van seksvideo’s van Laura Ponticorvo (34), hackte in totaal 236 accounts. Dat vertelde officier van justitie, Jesse van der Putte, tijdens de start van het proces tegen de verdachte.

"Het hele verhaal kenmerkt zich door slechte keuzes die ik niet kan begrijpen van mezelf"

Verdachte Mitchell van der K. (35) verscheen vandaag zelf in de rechtszaal, waar meerdere slachtoffers eveneens aanwezig waren. De man uit Almere verklaarde dat hij niet degene was die de foto’s en video’s van Laura op de website The Fappening heeft gezet. Hij wist ook niet dat dit ging gebeuren. Wel erkende hij de accounts van Laura en anderen te hebben gehackt.

Van der K. stuitte naar eigen zeggen in 2013 op het bestaan van illegaal verkregen seksbeelden. "Ik kwam erachter dat er een bepaalde laag onder zat, waar nog veel meer beeld stond. Websites die later heel erg bekend zijn geworden vanwege het uitlekken van materiaal. In 2013 koos ik ervoor om meer van dat materiaal te bekijken. Het was een verkeerd soort nieuwsgierigheid. Het was een hele stomme beslissing, ook wetende dat je materiaal ziet waarvan je weet dat je het niet hoort te zien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hacker Laura Ponticorvo voor de rechter

Van der K. had last van een "onbegrijpelijke en ziekelijke nieuwsgierigheid", zo zei hij tegen de rechters. Hij kon via contact met anderen toegang krijgen tot een bepaald platform. "Daar was een enorme berg aan materiaal beschikbaar. Maar er waren bepaalde gradaties wat er werd getoond en wat niet", zegt de verdachte. Het was een soort ruilcultuur die er heerste op het platform. "Het hele verhaal kenmerkt zich door slechte keuzes die ik niet kan begrijpen van mezelf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hacker foto's Laura Ponticorvo en Fatima Moreira de Melo wordt vervolgd

Volgens het Openbaar Ministerie was het lastig om de vinger te leggen op tientallen hacks, omdat het lastig is om vast te stellen of een inbraak op bijvoorbeeld een iCloud-account succesvol was. Momenteel zijn er 42 slachtoffers in beeld, zo blijkt uit het dossier. De recherche trof ook intieme foto’s van onbekende vrouwen aan op de apparatuur van Van der K. Tijdens de rechtszaak bleek dat de verdachte onder psychische behandeling is.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!