Beeld © Charlotte en Michelle Masmeijer

Michelle en Charlotte Masmeijer zien hun vader niet als crimineel

3 december 2019 19:18

Frank Masmeijer (58) werd afgelopen zomer veroordeeld tot negen jaar celstraf en een enorme geldboete. Momenteel zit hij zijn straf uit in de gevangenis van Beveren in België. We spraken Charlotte en Michelle over hun vader.

"Of hij het nou gedaan heeft of niet, hij blijft mijn vader"

Voor de zussen is hun vader ondanks zijn veroordeling geen crimineel. Charlotte: “Ik heb mijn vader nooit gevraagd: 'ben je een crimineel?' Ik wilde dat niet weten. Of hij het nou gedaan heeft of niet, hij blijft mijn vader.” Voor Michelle is dat precies zo. Zij kan haar vader nog steeds recht in de ogen aankijken. 

Charlotte en Michelle hebben wel veel verdriet gehad van de hele situatie. “We steunen elkaar en zijn er voor elkaar. Dat is het allerbelangrijkste”, zo legt Charlotte uit. Ook hebben de meiden veel verdriet van wat er in de media over hun vader geschreven wordt. Charlotte probeert de media zelfs zoveel mogelijk te mijden. Dat kwam vooral omdat er ze negatief over haar vader werd geschreven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imanuelle Grives krijgt advies van Frank Masmeijer

Volgens de meiden werd er door de media veel verzonnen. Zo ook de enkelband die hij zou hebben gedragen toen Charlotte meedeed aan The voice of Holland. “Hij had helemaal geen enkelband! Dat was erop geplakt!”, reageert ze dan ook fel. “Ik doe mee aan The Voice, het draait om mij en dat zetten ze zoiets stoms op tv. Hij had helemaal geen enkelband om.” Michelle vult haar zus aan: “Dan had ‘ie daar ook niet mogen zijn. Die was er later in gemonteerd.”

Toch hebben de meiden nooit aan hun vader gevraagd wat er nou precies gebeurd is. “Wij praten er niet over en eerlijk gezegd willen we het ook niet weten”, legt Charlotte uit. “In mijn ogen is het geen crimineel.” Ook in de ogen van Michelle is Frank geen crimineel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Masmeijer focust vanuit cel op toekomst

Ze zijn niet boos op hun vader. Wel was er verdriet en dat kwam vooral omdat hun vader de gevangenis in moest. “Het is ondertussen al vijf jaar geleden dus we zijn er al aan gewend. Aan de situatie”, legt Michelle uit.

Maar ze missen hem natuurlijk wel. Vooral in de kleine dingen, bijvoorbeeld samen thuis eten of samen lachen. Daarom bezoeken ze hun vader vaak in de gevangenis. Charlotte gaat zelfs elke maandag: “Iedere keer als ik er ben, geeft 'ie een hele dikke knuffel. Het is superfijn als je er bent.”Hij vraagt hen dan vooral hoe het met hén gaat.

Moeder Sandra bezoekt haar man ook nog geregeld in de gevangenis. Hun liefde is ondanks alles, nog sterk. “Mama gaat papa ook nog altijd bezoeken. Soms gaat ze met mij mee, soms gaat ze alleen”, beaamd Charlotte. “Ze waren 2 september dertig jaar getrouwd, toen had ‘ie bloemen opgestuurd. Toen was ze helemaal blij.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sandra Masmeijer: 'Zal Frank altijd blijven steunen'

De gevangenisstraf heeft ook voor de meiden persoonlijk grote impact gehad. Zo moest Michelle stoppen met haar studie, omdat de zussen moesten gaan werken. “We hadden een papa die voor ons zorgde en die viel weg, dus dan moet je voor jezelf gaan zorgen”, vertelt Michelle. Financieel gaat het goed met de meiden. Ze werken allebei fulltime. Charlotte werkt in de winkel van Nikkie Plessen in Antwerpen en Michelle is koffiespecialist bij Nespresso. “Het was van alles naar ineens niks en dat is een hele goede les voor ons geweest”, zegt Michelle. “Iedereen moet werken voor zijn geld.”

Dochter Frank Masmeijer: 'Het is een enorme klap geweest'

03:31