Ridouan Taghi opgepakt in Dubai

16 december 2019 17:03

Ridouan Taghi (41), de meest gezochte crimineel in Nederland, is aangehouden in Dubai. Zo laat de politie weten. Taghi werd lange tijd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor zijn aanhouding was er een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

"Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen"

Het nieuws is zojuist door het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Zijn aanhouding gebeurde in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie (OM). 

Ridouan Taghi werd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende moorden. Voor informatie die zou zorgen voor de aanhouding van Ridouan T. was vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ok:

'Neef Taghi opgepakt voor betrokkenheid moord Derk Wiersum'

"Ik spreek enorm veel waardering uit voor de professionele werkwijze van onze collega’s en die in Dubai", zegt korpschef Erik Akerboom. De arrestatie van Taghi is voor Nederland van groot belang, zegt Akerboom. "Met hun criminele activiteiten vormen T. en zijn handlangers een bedreiging voor de rechtsstaat. Het is er ons als politie alles aan gelegen de rechtsstaat te beschermen en bedreigingen weg te nemen."

Een team van honderd rechercheurs en specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie werkten dag en nacht aan de opsporing van de voortvluchtige verdachte. “In de wereld van vandaag is het opbouwen van een strategische samenwerking belangrijker dan ooit en juist door internationaal nauw met elkaar samen te werken is het mogelijk om effectief en slagvaardig op te treden. De aanhouding van Ridouan is hier een goed voorbeeld van.” zegt Jannine van den Berg, politiechef van de Landelijke Eenheid.

"De laatste maanden werd alles op alles gezet om Ridouan Taghi te pakken. De politie in Nederland kreeg zijn verblijfplaats steeds beter in beeld. De politieke druk heeft ertoe geleid dat de politie in Dubai hem nu heeft aangehouden", zegt misdaadverslaggever Peter R. de Vries tegenover RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Taghi legt verdediging neer: 'Geen eerlijk proces'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!