Derk Wiersum

OM: opgepakte verdachte van medeplegen moord advocaat Wiersum

06 januari 2020 14:30

De 36-jarige Giërmo B. uit Almere, die volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter moet verschijnen voor de moord op advocaat Derk Wiersum. B., is waarschijnlijk de schutter. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

B. wordt verdacht van 'moord in vereniging'. Dat wil zeggen dat hij samen met meerdere mensen van deze moord wordt verdacht. Eerder werd door het ANP gemeld dat het OM B. ziet als schutter, maar later werd dat bericht ingetrokken. Het OM heeft vandaag in een tenlastelegging B. tot 'medepleger' benoemd.

Naar verluidt zit ook een neef van de vorige maand in Dubai gearresteerde Ridouan Taghi vast voor de schokkende moord. Naar Taghi wordt gewezen als opdrachtgever.

De zitting woensdag 15 januari is in de extra beveiligde locatie Bunker in Amsterdam. Het gaat om een voorbereidende zitting, wanneer de zaak inhoudelijk dient is nog onduidelijk.

Wiersum werd op 18 september op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het grote liquidatieproces Marengo, waarin Taghi hoofdverdachte is.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!