Derk Wiersum

Verdachte moord Derk Wiersum heeft flink strafblad

06 januari 2020 17:48

Giërmo B., één van de verdachten van de moord op advocaat Derk Wiersum, is een bekende van politie en justitie. De nu 36-jarige man heeft, zo blijkt uit onderzoek van RTL Boulevard, een flink strafblad. Hij kreeg eerder jaren cel voor onder andere een dubbele gewapende overval. Ook mishandelde hij een medewerker van de gevangenis in Vught.

In mei 2012 pleegde B. samen met een andere man een overval op een verfwinkel in Woudenberg. De eigenaar van Willie het Verfboertje werd in zijn been gestoken. De daders maakten ruim achtduizend euro buit. Ook beroofden de twee een echtpaar uit Tienhoven. De slachtoffers werden bedreigd en vastgebonden. Voor de overvallen kreeg B. zeven jaar cel van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Zo bevestigt een woordvoerder aan deze site na berichtgeving van het AD.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM: opgepakte verdachte van medeplegen moord advocaat Wiersum

B. werd eveneens veroordeeld voor het bezit van 50 gram hasj in de gevangenis in Vught in 2015. De rechtbank legde de man twee weken voorwaardelijke celstraf op met een proeftijd van drie maanden, ook moest hij tien dagen in de isoleercel. In 2016 mishandelde B. een medewerker van diezelfde gevangenis. Hiervoor moest hij veertien dagen de isoleercel in. Of de rechter hem voor de mishandeling heeft veroordeeld is niet bekend.

Volgende week woensdag komt B. voor het eerst in het openbaar voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het medeplegen van de moord op Derk Wiersum en de heling van twee voertuigen die bij de moord of de voorbereiding hiervan werden gebruikt. Ook een andere man, de neef van Ridouan Taghi, zit nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Wanneer hij voor de rechter komt is niet duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Peter Plasman: 'Moord Wiersum geen incident'

De advocaat van B. was niet bereikbaar voor commentaar. Eerder op de dag gaf hij pas aan na de zitting volgende week te willen reageren op de moordzaak. Het Openbaar Ministerie wilde niet reageren op vragen over eerdere veroordelingen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!