Beeld © ANP

Keith Bakker blijft voorlopig vastzitten

08 januari 2020 17:53

Het proces tegen Keith Bakker (58) ging vandaag van start, maar voor de voormalige verslavingsgoeroe is het geen goed begin. Hij blijft namelijk tot en met maart 2020 in ieder geval vastzitten. Dat werd vandaag bepaald door de rechtbank.

De zaak van Keith verscheen vandaag voor de rechter in Amsterdam op verdenking van aanranding en verkrachting van een minderjarige vrouw. De inleidende zitting eindigde uiteindelijk in het besluit dat de voormalige verslavingsgoeroe in ieder geval tot maart van dit jaar achter de tralies zal blijven zitten. De 58-jarige werd afgelopen oktober aangehouden, sindsdien zit hij in de gevangenis. Keith was zelf niet aanwezig in de rechtbank. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zitting zedenzaak Keith Bakker van start

De verslavingsgoeroe meldde zichzelf, samen met zijn advocaat, bij het politiebureau. Dit deed Keith nadat het vermeende slachtoffer aangifte had gedaan. Volgens de 58-jarige gaat het om de voormalige oppas van zijn kinderen, waarmee hij een relatie kreeg toen zij achttien was geworden. Het OM omschrijft de vrouw als "een minderjarige pupil in een afhankelijkheidsrelatie." Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in Hilversum, Amsterdam, Saint-Tropez en Londen. Keith ontkent zelf het meisje te hebben misbruikt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Keith Bakker 90 dagen langer in cel

Het is niet de eerste keer dat Keith in aanraking komt met justitie wegens seksuele misdrijven. In 2012 werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel wegens misbruik van een aantal meisjes en vrouwen. Ook kreeg hij een beroepsverbod van 10 jaar. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!