Keith Bakker in 2010. Beeld © ANP

Keith Bakker, verdacht van seksueel misbruik, blijft voorlopig vastzitten

08 januari 2020 19:50

Het strafproces tegen voormalig verslavingsdeskundige Keith Bakker (58) ging vandaag van start. Bakker wordt verdacht van seksueel misbruik en blijft in ieder geval tot en met maart in de cel. Hij werd al eens eerder veroordeeld voor seksuele misdrijven.

Keith Bakker (58) wordt verdacht van aanranding en verkrachting van een minderjarige vrouw. Hij werd afgelopen oktober aangehouden, sindsdien zit hij vast. Bakker was zelf niet aanwezig in de rechtbank. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zitting zedenzaak Keith Bakker van start

De voormalig verslavingsdeskundige meldde zichzelf vorig jaar samen met zijn advocaat bij het politiebureau. Dat deed hij nadat het vermeende slachtoffer aangifte had gedaan.

Oppas van zijn kinderen

Volgens Bakker gaat het om de voormalige oppas van zijn kinderen, met wie hij een relatie kreeg toen zij achttien was geworden. Volgens het OM was de vrouw 'een minderjarige pupil in een afhankelijkheidsrelatie'. Hij zou haar tussen 2016 en 2018 hebben misbruikt. 

Dat misbruik zou hebben plaatsgevonden in Hilversum, Amsterdam, Saint-Tropez en Londen. Bakker zelf ontkent het meisje te hebben misbruikt. 

'Keith Bakker is een hele gevaarlijke man'

E-mail van jonge vrouw

Bakker zou de jonge vrouw hebben opgedragen een e-mail te schrijven, waarin zij beweert dat de twee nooit seks hebben gehad voor haar achttiende.

Volgens de officier van justitie dicteerde Bakker die brief. Dat kwam aan het licht toen de vrouw door de politie over de e-mail werd verhoord. De voormalig verslavingsdeskundige beweert dat er geen onwaarheden in de brief staan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechter buigt zich over beroepsgeheim: mag je waarschuwen voor een kindermisbruiker?

'Als hulpverlener'

De jonge vrouw zegt dat Bakker tijdens de tweejarige relatie 'als hulpverlener' haar gezin binnendrong. Hij zou haar hebben losgetrokken van haar ouders en ervoor hebben gezorgd dat zij zowel psychisch als financieel afhankelijk van hem werd.

De vrouw moest later behandeld worden vanwege onder andere een posttraumatische stressstoornis.

Eerder veroordeeld

Het is niet de eerste keer dat Bakker in aanraking komt met justitie wegens seksuele misdrijven. In 2012 werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel wegens misbruik van een aantal meisjes en vrouwen. Ook mocht hij bovenop zijn celstraf 10 jaar niet meer als hulpverlener werken. 

De officier van justitie zei vandaag dat hij zich "helemaal niets" van dat vonnis heeft aangetrokken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Keith Bakker 90 dagen langer in cel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!