Beeld © ANP

Taakstraf geëist tegen Tim Hofman-mishandelaar door rechter

08 januari 2020 19:12

Er is een taakstraf van 140 uur (waarvan 80 uur voorwaardelijk) geëist tegen de vastgoedmagnaat Ton Hendriks. De zaak draait om de mishandeling van BNNVARA-presentator Tim Hofman en diens cameraman tijdens de opnames van #BOOS.

Tim en zijn cameraman kwamen voor #BOOS bij Ton langs, omdat de staat van een huis waar hij verantwoordelijk was niet in orde leek. Bij de confrontatie in 2017 ging het mis en haalde de vastgoedmagnaat samen met zijn zoon hard uit naar Tim en de ploeg, meldt het OM. Tons zoon heeft ook de eis van een taakstraf gekregen van 180 uur (waarvan 80 uur voorwaardelijk). De klappen die werden uitgedeeld door de huisbaas en zijn zoon zorgden voor ernstig letsel bij de presentator. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman vroeg om advies presentatie Over Mijn Lijk

Het conflict zorgde voor een gebroken kaak, een lichte hersenschudding en nekletsel bij Tim. Uiteindelijk heeft de presentator maanden thuis moeten zitten om te herstellen. Ook probeerde Ton te voorkomen dat de beelden te zien zouden zijn op het YouTube-kanaal van #BOOS. Dit is toch gebeurd. In de tussentijd heeft de vastgoedmagnaat wel meermaals zijn excuses aangeboden aan Tim. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman openhartig over relatieperikelen met vriendin

Bénédicte Ficq stond Ton en zijn zoon bij tijdens de rechtszaak, maar wil niet reageren op de eis tegenover RTL Boulevard. De advocaat pleitte voor vrijspraak, omdat er weinig bewijs overeind overeind zou blijven staan, meldt Omroep Gelderland. Tim was zelf niet aanwezig in de rechtbank. Bovendien speelt er nog een zaak, namelijk eentje waar Tim een schadevergoeding wil van Ton. Inmiddels heeft de vastgoedmagnaat 60.000 euro geboden, maar dit zou niet genoeg zijn geweest. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!