Ridouan Taghi (links) en Said R.

Saïd R., rechterhand Ridouan Taghi, opgepakt in Colombia

07 februari 2020 15:57

Saïd R., de rechterhand van Ridouan Taghi, is opgepakt in Colombia. Hij werd aangehouden in Medellín, bevestigt de Landelijke Eenheid na berichtgeving door De Telegraaf.

R. sloeg op de vlucht toen de Colombiaanse politie hem probeerde de arresteren. Hij is daarbij lichtgewond geraakt aan zijn arm. De Colombiaanse autoriteiten hebben hem naar hoofdstad Bogota gebracht. Daar moet formeel worden vastgelegd of het daadwerkelijk om Saïd R. gaat.

R. wordt door justitie beschouwd als tweede leider van de 'geoliede moordorganisatie' van Taghi, die meedogenloos zou hebben afgerekend met rivalen, verraders, afvalligen en schuldenaars. Met zijn aanhouding zit nu de complete top van de 'mocro-maffia' vast, meldt De Telegraaf.

Uitlevering

Wanneer R. naar Nederland wordt gebracht, is nog niet duidelijk. De arrestatie in Colombia gebeurde in samenwerking met de Nederlandse politie, de FBI en de Amerikaanse opsporingsdienst DEA.

100.000 euro tipgeld

R. wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor verschillende moorden. Ze zijn hoofdverdachten in het grootscheepse liquidatieonderzoek Marengo. Eerder gingen geruchten dat hij zelf zou zijn overleden. Justitie had 100.000 euro tipgeld uitgeloofd voor de gouden tip die leidde tot zijn aanhouding.

Megaproces Marengo gaat eind deze maand verder. Op 6 maart zal Taghi zich voor het eerst in de rechtbank moeten melden. Zijn advocaat heeft al laten weten dat de verdachte daarbij zal zijn. Taghi is in Nederland vastgezet in de extra beveiligde gevangenis in Vught.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederland bedankt Marokko voor hulp bij aanhouding Taghi: 'Sleutel tot succes'

Wanneer R. voor het eerst in de rechtbank zal verschijnen, is nog niet duidelijk. Voor zover bekend heeft R. nog geen advocaat in Nederland. Eerder verleende de rechtbank verstek in zijn zaak, wat zoveel betekent als dat zijn strafzaak buiten zijn aanwezigheid is begonnen. Voor Taghi gold hetzelfde.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!