Beeld © ANP

Ridouan Taghi weigert naar rechtbank te komen

19 februari 2020 13:13

Vermeend Mocro Maffia-kopstuk Ridouan Taghi weigert aanwezig te zijn wanneer hij voor de eerste keer voor de rechter zou verschijnen. Dat zegt zijn advocaat Inez Weski tegen RTL Boulevard. Taghi wil alleen aanwezig zijn als ook de medeverdachten in de zaak verschijnen. De rechtbank besloot eerder om de zaak van Taghi op een aparte zittingsdag te behandelen.

Inez Weski, zijn advocaat, laat aan RTL Boulevard weten dat ze niet snapt dat haar cliënt niet is uitgenodigd voor de twee zittingen in de zaak Marengo op 27 en 28 februari. "Je zou mogen verwachten dat je ook voor de andere zittingen wordt uitgenodigd, omdat je dan kan zien wat er gebeurt en kan anticiperen daarop. Dat je kunt zien wat er besloten wordt. En niet dat je op 6 maart wordt geconfronteerd met wat er in februari aan de orde is gekomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Ridouan Taghi hield zich schuil op luxe palmeiland'

"Joost mag weten wat daar de achtergrond van is”, reageert Weski. "Men had het moeten normaliseren en niet op deze manier separeren en escaleren."

Volgens de advocaat is het niet noodzakelijk dat haar cliënt erbij is, omdat er nog niet volledig op de inhoud van de zaak wordt ingegaan. "De zitting is daar niet voor bedoeld. Het is een pro forma zitting. Hij hoeft daar op deze manier niet aan bij te dragen op 6 maart."

Het openbaar ministerie wil desgevraagd niet reageren. Of de rechtbank Taghi wil verplichten aanwezig te zijn is niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel haalt uit naar Inez Weski: 'Complete onzin'

Ridouan Taghi werd op 16 december aangehouden in Dubai. Taghi werd lange tijd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor zijn aanhouding was er een beloning van 100.000 euro uitgeloofd. Vorige week werd ook zijn rechterhand opgepakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!