Beeld © ANP

Politie voorkomt mogelijk liquidatieplan op John van den Heuvel

2 maart 2020 20:10

Een 31-jarige man uit Amsterdam, die plannen zou hebben gehad om een aanslag op misdaadjournalist John van den Heuvel te plegen, staat dinsdag voor de rechter.

"Uiteraard schrok ik behoorlijk"

John van den Heuvel geeft aan dat hij direct na de arrestatie van de man door het Openbaar Ministerie (OM) hierover is geïnformeerd. De verdachte is gearresteerd na een inval in zijn woning in december. Tijdens die inval vond de politie een raketwerper die de man mogelijk had willen gebruiken bij zijn liquidatieplan.

De politie ondernam actie nadat het Team Criminele Inlichtingen (TCI) een gedetailleerde tip had ontvangen. De moordaanslag had voor het einde van 2019 plaats moeten vinden. Het politieteam hield de verdachte vervolgens enige tijd in de gaten. Op 4 december is de politie tot actie overgegaan en heeft de man opgepakt.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

John van den Heuvel over nieuw aanknopingspunt bombrieven

"Uiteraard schrok ik behoorlijk toen ik te horen kreeg welke informatie bij de inlichtingendienst van de politie was binnengekomen. Als dan bij het onderzoek naar die tip ook nog een raketwerper wordt gevonden, slaat de schrik je om het hart. Ik ben erg blij dat de tip serieus is onderzocht en tot een arrestatie heeft geleid", aldus John. De misdaadjournalist wordt al sinds eind 2017 zowel privé als tijdens zijn werk zwaar beveiligd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!