Beeld © ANP

Levenslange celstraf geëist tegen tramschutter Gökmen T.

05 maart 2020 18:13

Het Openbaar Ministerie eist een levenslange gevangenisstraf tegen tramschutter Gökmen T. Dat is zojuist bekendgemaakt in de rechtbank van Utrecht. Gökmen T. staat daar vandaag voor de derde keer deze week oog in oog met slachtoffers en nabestaanden van de aanslag.

Het Openbaar Ministerie eist een levenslange gevangenisstraf tegen Gökmen T.. Dat heeft de officier van justitie zojuist bekendgemaakt. Het OM acht bewezen verklaard: Vier keer moord met een terroristisch oogmerk, Drie keer poging tot moord met een terroristisch oogmerk, Zeventien keer bedreiging met een terroristisch oogmerk en mishandeling in de gevangenis van Lelystad.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Peter R. de Vries: 'Gökmen T. is gestoord'

In de tram hebben Roos, Daniel en Rinke Gökmen T. aan zien komen. De gedachte dat zij hun laatste momenten in doodsangsten hebben moeten doorbrengen, noemt het OM niet te verkroppen. Er blijven door het zwijgen van verdachte veel vragen open, zegt de officier van justitie. Waarom hij deze tram nam, zal voor altijd onduidelijk blijven. Mogelijk was de aanslag in Christchurch een van de redenen van de aanslag in Utrecht, maar daar zijn geen harde bewijzen voor.  

Gökmen is trots op zijn daad, zegt de officier. Hij heeft daarnaast ook geen enkele vorm van spijt of berouw getoond. "Dat betekent dat hij geen enkel moreel besef heeft en dat de kans op herhaling torenhoog is." De maatschappij moet dan ook beschermd worden tegen Gökmen T. door middel van een levenslange gevangenisstraf.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Beladen dag voor nabestaanden slachtoffers Gökmen T.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!