Ridouan Taghi Beeld © Politie

Ridouan Taghi houdt kaken stijf op elkaar tijdens verhoor

06 maart 2020 11:14

Ridouan Taghi, verdacht van het opdracht geven tot een reeks onderwereldmoorden, is sinds zijn aanhouding in december in Dubai twee keer verhoord door de recherche. Bij die verhoren heeft hij zich steeds beroepen op zijn zwijgrecht. Ook heeft hij aangegeven verder niks te willen verklaren. Dat heeft het Openbaar Ministerie bij aanvang van de aparte zitting in het strafproces-Marengo gezegd.

"Door Dubai is zelfstandig besloten Taghi uit te leveren"

Taghi staat samen met zestien andere verdachten terecht, maar vanwege het veiligheidsrisico behandelt de rechtbank zijn strafzaak vrijdag apart. In de extra beveiligde rechtbank ‘de bunker’ in Amsterdam zegt het OM dat bij Taghi’s aanhouding in Dubai vijf ‘devices’ zijn gevonden. Deze apparaten zijn inmiddels in Nederland en worden onderzocht.

Mogelijk gaat het om PGP-telefoons waarmee hij communiceerde. Deze spelen een grote rol in het Marengo-proces, omdat volgens justitie via die telefoons over liquidaties werd gecommuniceerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Alles wat je moet weten over het proces rondom Ridouan Taghi

Het OM ontkende dat bij de uitlevering sprake was van ontvoering of verkapte uitlevering, zoals Taghi’s advocaat Inez Weski had gezegd. Het OM: “Door Dubai is zelfstandig besloten Taghi uit te leveren. Daar hebben wij niet op aangestuurd.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Inhoudelijke behandeling zaak-Ridouan Taghi pas volgend jaar

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!