Keith Bakker in 2010. Beeld © ANP

OM: Keith Bakker behandelde illegaal vijf andere slachtoffers

20 maart 2020 10:36

Het Openbaar Ministerie vervolgt Keith Bakker niet alleen vanwege het misbruiken van een minderjarig meisje, maar ook van het overtreden van het eerder opgelegde beroepsverbod. Dat liet de officier van justitie vrijdagochtend weten in de rechtbank Amsterdam. Hij zou daarmee in totaal zes slachtoffers hebben gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Keith Bakker, verdacht van seksueel misbruik, blijft voorlopig vastzitten

Toen de rechtbank Keith in 2012 veroordeelde tot vijf jaar cel vanwege het misbruik van zeven meisjes en jonge vrouwen, legden de rechters hem ook een beroepsverbod van tien jaar op. Bij zeker vijf slachtoffers, één minderjarig meisje en vier meerderjarige mannen, zou hij dit verbod hebben overtreden. Vorig jaar september bleek dat Keith opnieuw wordt verdacht van seksueel misbruik. Eén slachtoffer is volgens het Openbaar Ministerie seksueel misbruikt. Dit gebeurde volgens de officier terwijl zij minderjarig was en daarna.

De Amerikaans-Nederlandse verslavingsexpert, bekend van bijvoorbeeld Spuiten en Slikken, meldde zich op verzoek van de politie op 1 oktober op het bureau. Hierop werd hij gearresteerd. Sindsdien zit hij vast. Hij ontkent het slachtoffer seksueel te hebben misbruikt en meent dat hij vrijgesproken dient te worden.

De officier liet ook blijken dat ze een flinke geldsom van Keith Bakker willen afpakken. De zogenoemde ontnemingsvordering bedraagt 104.250 euro. Het volgens het OM seksueel misbruikte slachtoffer zal 28.580 euro vorderen. Keith Bakker wenst vast te blijven zitten tot de inhoudelijke behandeling, die vermoedelijk op 20 mei zal plaatsvinden. Het Openbaar Ministerie wil ook dat de verdachte in voorlopige hechtenis blijft.

Peter R. de Vries besprak de zaak eerder in RTL Boulevard. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!