Beeld © ANP

Bram Moszkowicz mag geen advocaat meer worden

30 maart 2020 10:13

De rechter heeft uitspraak gedaan of Bram Moszkowicz (59) weer de advocatuur in mag treden. Het verzoek is afgewezen.

"Ik denk aan niets anders"

Het Hof van Discipline heeft zijn verzoek om weer de advocatuur in te treden afgewezen. "Het hof vindt dat mr. Moszkowicz niet op overtuigende wijze heeft laten zien dat hij zijn gedrag blijvend heeft veranderd en hij heeft daar geen overtuigende waarborgen voor gegeven", staat in een statement. "Ook is het hof van mening dat de huidige financieel onduidelijke positie van mr. Moszkowicz van invloed kan zijn op zijn onafhankelijkheid. Het hof heeft de grote maatschappelijke verantwoordelijkheid die hoort bij het bekleden van een positie als advocaat zwaarder laten wegen dan het persoonlijk belang van mr. Moszkowicz bij herinschrijving als advocaat." Over één jaar mag Bram opnieuw een verzoek indienen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bram Moszkowicz persoonlijk failliet verklaard

Het is een slopende zit geweest voor Moszkowicz, die eerder al in tranen in de rechtbank zat. "Ik ben me er sinds twee jaar van bewust dat ik als advocaat en ondernemer heb gefaald", liet hij toen weten. "Ik heb fouten gemaakt, die terecht hebben geleid tot mijn schrapping."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bram Moszkowicz in tranen in de rechtbank

In 2013 werd Moszkowicz van het tableau geschrapt. De voormalige advocaat probeert sinds een tijdje terug te treden in zijn oude vak. In eerste instantie werd zijn verzoek afgewezen, maar hij ging in hoger beroep. "Ik denk aan niets anders", meldde hij destijds. "Het heeft een zware invloed op het verdere verloop van mijn leven. Ik zie mezelf dit niet nog een keer doen. Het trekt een zware wissel op mij."

 Moszkowicz vertelt over zijn fouten in de video hieronder. 

Bram Moszkowicz: 'Ik heb grove fouten gemaakt'

05:48

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!