Beeld © Petra Urban/RTL Nieuws/ANP

Inhoudelijke behandeling zaak Nicky Verstappen uitgesteld

01 april 2020 11:56

De inhoudelijke behandeling van rechtszaak tegen Jos B. in de zaak Nicky Verstappen begin mei is uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft de rechtbank laten weten aan de procespartijen. De zaak zal in september/oktober inhoudelijk worden behandeld.

De beslissing van de rechtbank komt niet als een verrassing voor Nicky’s ouders Peter en Berthie Verstappen. “Dat hadden we wel verwacht vanwege de coronacrisis”, laat woordvoerder Peter R. de Vries weten. “Maar dat het zo ver vooruit wordt geschoven liet de familie wel even schrikken. Desalniettemin doet een volwaardige behandeling van de zaak wel recht aan de ernst van de delicten."

Advocaat Gerald Roethof laat weten het jammer te vinden dat de zaak wordt uitgesteld. "Hij zou in maart inhoudelijk behandeld worden, maar door andere activiteiten door een van de officieren werd de zaak uitgesteld tot mei. En dan nu dit. Cliënt gaat al richting twee jaren voorlopige hechtenis", zegt Roethof. "Ook hij heeft behoefte aan duidelijkheid. Ik kan begrijpen dat hetzelfde voor de familie van Nicky Verstappen geldt, dat zij duidelijkheid willen. Maar ik zit hier uiteindelijk namens de cliënt. Een videoverhoor en de pers via een livestream zou geen reële optie zijn. Maar als de groenteboer gewoon open is, dan zou toch mijn idee zijn dat ook voor dit soort zaken naar een oplossing gezocht moet gaan worden. Ik begrijp dat de rechtbank denkt aan de gezondheid van ons allen, maar de vraag is of er echt geen alternatief kan zijn."

Omdat verdachte Jos B. nog in voorlopige hechtenis zit, zal er in mei wel een zogenoemde pro forma zitting plaatsvinden. Wanneer die precies gepland staat is nog niet bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!