Penitentiaire Inrichting Vught Beeld © ANP

Michael P. werkte aan ontsnappingsplan uit de gevangenis

28 april 2020 18:24

Michael P., de in 2019 in hoger beroep veroordeelde moordenaar van Anne Faber, en Admilson R., een van de twee Hoogeveense moordbroers, werkten samen aan een ontsnappingsplan uit de gevangenis. Dit vond plaats in de Penitentiaire Inrichting in Vught.

"In de Penitentiaire Inrichting Vught zijn twee gedetineerden overgeplaatst omdat er vermoedens waren van voorbereiding van een ontsnappingspoging"

Peter R. de Vries: 'Link met Michael P. was overduidelijk'

06:33

Dat het niet alleen bij een plan bleef, blijkt uit een lugubere vondst op het gevangenisterrein. Daar trof men onder de grond zelfgemaakte wapens en ontsnappingsmateriaal aan, zo melden bronnen aan RTL Boulevard. Dienst Justitiële Inrichtingen ontkent de vondst hiervan.

Een woordvoerder van Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt dat er mogelijk bepaalde plannen waren en reageert als volgt: "In de Penitentiaire Inrichting Vught zijn twee gedetineerden overgeplaatst omdat er vermoedens waren van voorbereiding van een ontsnappingspoging. Er zijn geen wapens aangetroffen op het terrein van de PI."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Michael P. is nog niet klaar met de strijd

Na de ontdekking van het plan is oud-commando Admilson R. in een isoleercel geplaatst. Daarna zou hij met spoed zijn overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam. Michael P. is geplaatst op de afdeling Beheersproblematische Gedetineerden van de PI Vught. Er zou worden nagedacht over de plaatsing van (een van de) twee in de Extra Beveiligde Inrichting.

De advocaat van Michael P. zegt dat hij zich "onthoudt van ieder commentaar". Bij RTL Boulevard is niet bekend of Admilson R. een advocaat heeft. Vooralsnog komt ook vanuit zijn zijde geen reactie op de berichtgeving.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Michael P. krijgt ook in hoger beroep 28 jaar cel

Een dochter van de slachtoffers Jan en Greet Veenendaal reageert: "Het is niet voor niets dat ze levenslang hebben gekregen. Het blijkt wel dat dit de enige juist straf is."

Ciska Postma, de toenmalige vriendin van slachtoffer Berend Smit, reageert: "Levenslang is absoluut niet teveel geweest. Het klinkt allemaal een beetje zielig. De kans dat het gaat lukken lijkt mij zeer klein. Hij is niet slim bezig."

De rechtbank schetste twee jaar geleden een vernietigend beeld van Michael P. Hij kreeg 28 jaar en TBS opgelegd voor het doden, verkrachten en ontvoeren van Anne. Ook Admilson R. moest lang de cel in. Hij kreeg, samen met zijn broer, levenslang voor het vermoorden van het echtpaar Jan en Greet Veenendaal in 2013 en Berend Smit een jaar daarvoor.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!