Ridouan Taghi

Opnieuw consternatie en ruzie in Taghi-zaak

15 mei 2020 17:11

De familie van kroongetuige Nabil B. is opnieuw in conflict geweest met de rechtbank Amsterdam. In eerste instantie mocht een van de broers van kroongetuige Nabil B. vanaf maandag, als de rechtszaak tegen Ridouan Taghi en zijn veronderstelde moordbende verder gaat, de zittingen in de rechtbank niet bijwonen. Dat zegt de familie in een reactie aan 'De Telegraaf' en RTL Boulevard. Na vragen van deze media liet de rechtbank weten dat de broer toch de zitting mag volgen.

De rechtszaak in het Marengo-proces draait onder meer om vijf liquidaties en meerdere pogingen daartoe. Het OM verdenkt Ridouan Taghi ervan de opdrachtgever te zijn. Hij wordt ook genoemd als de persoon die achter de moord op Reduan zit, de broer van Nabil B., en Derk Wiersum, zijn advocaat. Die moorden worden gezien als waarschuwing aan kroongetuige Nabil B. en andere criminelen die overwegen met justitie te gaan praten. De nabestaanden in de familie B. leven sindsdien op een geheime locatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Advocaten Saïd R., rechterhand Ridouan Taghi, uit protest niet naar rechtbank

De nabestaanden laten aan De Telegraaf en RTL Boulevard weten: "Ondanks herhaalde beloftes vanuit het landelijk parket aan een van de nog levende broers van de kroongetuige in 26 Marengo, kan deze broer thans voor de derde keer op rij de zittingen tegen de verdachten in die zaak niet bijwonen. (...) Ook zou deze organisatie verantwoordelijk zijn voor de levensgevaarlijke dreiging richting andere familieleden van de kroongetuige, waardoor hun leven, sinds de deal met de kroongetuige door de overheid publiekelijk bekend is gemaakt, nooit meer hetzelfde zal zijn."

De familie B. is woedend over de handelswijze van de rechtbank van Amsterdam: "Ditmaal zou het de rechtbank zijn, die net als vorige keer pas kort voor de zitting bekend maakt het fysiek dan wel digitaal volgen van de zitting niet te kunnen faciliteren. Capaciteitsgebrek zou hiervan de reden zijn. Hoe het anno 2020 kan zijn, dat nabestaanden zelfs digitaal een zitting niet kunnen volgen is volstrekt onbegrijpelijk. De belangen van het sinds vandaag ook formeel als benadeelde partij in 26Marengo gestelde slachtoffer, worden hiermee ontoelaatbaar geschonden. Wij spreken de wens uit, dat zowel de rechtbank als het OM cliënt vanaf heden, gezien de wet, ook als volwaardige procespartij beschouwen en ervoor zorg dragen dat hij vanaf maandag aanstaande alsnog de zittingen in 26Marengo fysiek dan wel digitaal kan bijwonen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ridouan Taghi voorlopig niet in de rechtszaal

De rechtbank laat na vragen van De Telegraaf en RTL Boulevard weten dat de broer van de kroongetuige toch de zitting kan volgen. Waardoor het conflict nu opgelost lijkt te zijn is onbekend.

De zussen van de doodgeschoten Reduan en kroongetuige Nabil B. zijn momenteel te zien in de Videoland-serie De jacht op de Mocro-Maffia. Daarin doen zij uitgebreid hun verhaal over hun broers Nabil en Reduan en het handelen van justitie. Zij uiten stevige kritiek op de overheid, die volgens hen de dreiging vanuit de onderwereld veel te veel heeft onderschat. In hun ogen had de dood van Reduan, en die van Wiersum, voorkomen kunnen worden als de overheid wel adequaat had gehandeld.

Bekijk hier wat RTL Boulevard-deskundige John van den Heuvel eerder vertelde over de documentaireserie.

Familie Nabil B. haalt uit naar overheid in Videoland-docu

05:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!