Topcrimineel Ridouan Taghi Beeld © Politie

Kroongetuige Nabil B. heeft ruzie met Openbaar Ministerie

18 mei 2020 16:30

Kroongetuige Nabil B. heeft in de rechtbank aangegeven waarom hij weigert verdere vragen te beantwoorden in het proces tegen Ridouan Taghi en zijn vermeende moord- en drugsbende. Het Openbaar Ministerie zou niet willen dat een adviseur, die geen advocaat is, hem bijstaat. Nabil B. roept het OM op om hun standpunt te heroverwegen.

"Ik roep het OM op mij toe te staan mijn eigen adviseurs te kiezen"

"Ik hoop dat jullie de impasse kunnen doorbreken. Helaas is mijn vorige advocaat vermoord. Volkomen onschuldig. (...) Ik ben er hard door geraakt en heb er tot de dag van vandaag veel last van. Ik zit in een rare en onaangename situatie. Ik sta er alleen voor zonder advocaten. Er wordt van alle kanten aan mij getrokken zonder dat ik kan rouwen", zei Nabil B. in de rechtbank. Hij vertelde de rechters en aanwezigen dat een door hem gekozen adviseur hem niet mag bijstaan, omdat die persoon geen advocaat is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Kroongetuige Nabil B. weigert medewerking in zaak Taghi'

"De vraag is of ik wel verder kan op deze manier", vervolgde de kroongetuige. "Ik roep het OM op mij toe te staan mijn eigen adviseurs te kiezen en roep het OM op het standpunt te herzien. Ik hoop dat u (de rechtbank, red.) mijn standpunt begrijpt en de noodkreet ook ziet. Ik hoop dat u deze impasse en rare situatie wel kan tackelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Peter R. overtuigd van betrokkenheid neef Ridouan Taghi

"Ik vind het heel spijtig dat ik vrijdag het verhoor moest annuleren. Het wordt mij een beetje lastig gemaakt. Het is voor mij verdomd moeilijk een advocaat te vinden die mij wil bijstaan. Ik wil heel graag verder, maar ga niet een verhoor in zonder advocaat. Dit zit niet in mijzelf, maar ook in de advocaat die ik destijds had en die mij afraadde om dat te doen", besloot Nabil B.

De kroongetuige weigerde afgelopen vrijdag om bij de rechter-commissaris in te gaan op verdere vragen. De advocaten vroegen vervolgens om hem te gijzelen, zoals dat in juridische termen heet. Dat verzoek heeft de rechter-commissaris vervolgens afgewezen in afwachting van zijn uitleg maandagmiddag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!