Keith Bakker hoort vandaag strafeis in tweede misbruikzaak

20 mei 2020 07:30

De officier van justitie spreekt vandaag de strafeis uit tegen Keith Bakker. De voormalige verslavingsexpert, bekend van onder meer 'Spuiten en Slikken', heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan het misbruiken van een minderjarig meisje en illegale behandeling van vier meerderjarige mannen.

In september vorig jaar bleek dat Keith, op dat moment woonachtig op Bali, verdacht wordt van een zedendelict. Hij meldde zich kort daarna op verzoek van de Nederlandse politie op het bureau in Amsterdam. In 2012 veroordeelde de rechtbank hem tot vijf jaar cel vanwege het misbruiken van zeven meisjes en jonge vrouwen. In een aantal zaken was volgens de rechters sprake van een bewezen verkrachting. Ook kreeg Keith een beroepsverbod van tien jaar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Keith Bakker, verdacht van seksueel misbruik, blijft voorlopig vastzitten

Het lukte hem volgens het OM niet zich aan dat beroepsverbod te houden. De 58-jarige oud-verslavingsgoeroe zou een minderjarig meisje hebben misleid en misbruikt. Volgens de officier vond dit plaats in Hilversum, Amsterdam, Saint-Tropez en Londen. Keith ontkent het misbruik, zo liet zijn advocaat eerder weten aan RTL Boulevard.

Keith zou het vermeende slachtoffer opgedragen hebben een e-mail te schrijven, waarin ze duidelijk zou maken dat de twee nooit seks hebben gehad terwijl ze minderjarig was. Het meisje vertelde het onderzoeksteam dat Keith 'als hulpverlener' haar gezin binnendrong en haar zou hebben losgetrokken van haar ouders. Later zou het meisje zowel psychisch als financieel afhankelijk van hem worden. De jonge vrouw heeft een posttraumatische stressstoornis opgelopen, zo bleek eerder tijdens een voorbereidende zitting.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

OM: Keith Bakker behandelde illegaal vijf andere slachtoffers

De afgelopen maanden hield Keith vanuit de gevangenis een blog bij. Hierop publiceerde hij delen van het onderzoeksdossier, intieme chatsessies en passages uit het dagboek van zijn vermeende slachtoffer. Justitie was niet blij met de acties van Keith en plaatste de man na vragen van RTL Boulevard en De Telegraaf zelfs in een isoleercel. Hij hield telefonisch een vriend op de hoogte, die vervolgens berichten op het blog plaatste. “Het is een lastige situatie omdat voor zover bekend dit niet eerder is gebeurd. We onderzoeken hoe we hiermee om moeten gaan”, liet een woordvoerder destijds weten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Keith Bakker in isoleercel vanwege blog

Om 09.30 uur start vandaag de inhoudelijke behandeling van het proces. Keith zal vanuit zijn cel naar de rechtbank worden vervoerd om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Het is voor het eerst sinds de aanhouding dat hij in het openbaar verschijnt. Vermoedelijk zal hij uitgebreid verklaren over de zaak. De strafeis van de officier van justitie is waarschijnlijk fors. De verwachting is dat de rechtbank over twee weken uitspraak doet in de zaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!