Josef B. Beeld © Petra Urban

Ruinerwold-verdachte Josef B. eet weer

29 juni 2020 12:09

Ruinerwold-verdachte Josef B. eet weer na een hongerstaking van bijna twee weken, zo bevestigt zijn advocaat Yehudi Moszkowicz aan RTL Boulevard. De verdachte ‘klusjesman’ stopte rond 10 juni met eten, zo bleek negen dagen later. Inmiddels eet B. weer. Waarom hij zijn hongerstaking heeft beëindigd is onduidelijk.

"Hij zegt dat wat hij heeft gedaan niet meer is dan het uitvoeren van zijn geloofsovertuiging"

Eerder meldde het Dagblad van het Noorden al op basis van anonieme bronnen dat B. was gestopt met de hongerstaking. Er kwam toen geen bevestiging van zijn advocaat. De verdachte verblijft nog steeds in het Pieter Baan Centrum, waar men onderzoek doet naar de psyche van B. Welke gevolgen de hongerstaking heeft voor het onderzoek is niet te zeggen. De Oostenrijker blijft weigeren om mee te werken aan de observatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ruinerwold-verdachte Josef B. is in hongerstaking

 “Mijn cliënt is het überhaupt niet eens met zijn vervolging. Hij zegt dat wat hij heeft gedaan niet meer is dan het uitvoeren van zijn geloofsovertuiging", zei Moszkowicz eerder tegen RTL Boulevard. Dat is één van de redenen dat hij niet meewerkt. "Hij wil niet communiceren, hij weigert uit principe in alle toonaarden om mee te werken. Hij is negen dagen in hongerstaking, hij drinkt wel. Hij verzet zich op de enige manier die hij heeft. Hij wil gewoon dat het eindigt.”

Het Openbaar Ministerie kreeg eerder van de rechtbank toestemming voor observatie van zowel B. als de vader van het gezin uit Ruinerwold. Het OM verdenkt de vader van het gezin van seksueel misbruik van twee van zijn kinderen, vrijheidsberoving, gijzeling en witwassen. Josef B. wordt vervolgd voor vrijheidsberoving, gijzeling en witwassen, maar niet voor het seksueel misbruik. Daar zijn volgens advocaat Moszkowicz geen aanwijzingen voor. Op donderdag 2 juli is een volgende zitting in het proces.

Bekijk hieronder hoe Peter R. de Vries dacht over de hongerstaking van Josef B.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!