Beeld © ANP

Is dit hét bewijs tegen Duitse verdachte in Maddie McCann-zaak?

24 juli 2020 13:20

Een nieuwe Britse documentaire over de verdwijning van Madeleine McCann schijnt licht op de Duitse verdachte Christian Brueckner (43). Hieruit blijkt dat hij vlakbij de plek van haar verdwijning was geweest en zich op een andere plek al blootgaf aan een 8-jarig meisje.

"Hij had haar zomaar mee kunnen nemen"

Christian zou in San Bartolomeu de Messines zijn geweest, wat zo'n 65 kilometer afligt van het Portugese plaatsje Praia da Luz, het dorp waar Madeleine verdween. Nelia Bras, de moeder die haar verhaal doet in de ITV-documentaire The Hunt for the Prime Suspect, beweert dat de Duitser zich opdrong aan haar dochter. "Mijn dochter was 8 toentertijd en aan het spelen met andere kinderen. Ze kwamen terugrennen en zeiden: 'Die man liet net zijn piemel zien'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Madeleine McCann: van verdwijning tot verdachte

Ook zou Christian gevraagd hebben wat haar naam is. "Mijn dochter was heel bang", gaat Nelia verder. Toen ze hoorde van het incident, ging ze naar het speeltuintje toe waar het plaatsvond. "Z'n broek was nog deels open (...) Hij zat daar met zijn kleren uit te masturberen terwijl er voornamelijk kleine meisjes aan het spelen waren. Dat is niet normaal." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie vindt fundamenteel bewijs in zaak Maddie McCann

Nelia legt uit dat Christian zijn excuses aanbood en vertelde 'alleen te willen plassen'. Toen de politie ter plekke was, bleek hij een geregistreerde zedendelinquent te zijn. In de docu wordt duidelijk gemaakt dat hij vervolgens teruggestuurd is naar Duitsland. "Hij had haar zomaar mee kunnen nemen", vertelt een emotionele Nelia. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte Maddie McCann ontkent uitspraken te hebben gedaan

Madeleine verdween in 2007 en sindsdien zijn er meerdere verdachten aangewezen. De meest recente, Christian, zit op dit moment achter de tralies op verdenking van moord op het kleine meisje. De Duitser ontkent iedere betrokkenheid. Christian zat al langere tijd vast voor kindermishandeling, drugssmokkel en was eerder al veroordeeld voor verkrachting. Er komt steeds meer bewijs naar buiten dat hij iets te maken heeft gehad met de verdwijning van Madeleine, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!