Insiya werd in 2016 in Amsterdam ontvoerd en door haar vader meegenomen naar India.

'Nederland moet harder optreden in ontvoeringszaak Insiya'

03 september 2020 11:50

Prominent CDA-kamerlid Pieter Omtzigt (46) is van mening dat Nederland moet stoppen met alleen 'stille diplomatie' in de ontvoeringszaak rond de Nederlandse Insiya (6). Het meisje werd in 2016 in Amsterdam ontvoerd en door haar vader meegenomen naar India. "Er is heel lang stille diplomatie geweest. dat heeft geen resultaat opgeleverd", zegt Omtzigt tegen 'De Telegraaf' en RTL Boulevard.

"Want ondanks het feit dat er 6 ontvoerders veroordeeld zijn en forse gevangenisstraffen hebben, ondanks het feit dat de moeder het gezag heeft, blijft haar dochter ontvoerd", vertelt Omtzigt aan de krant. De CDA-politicus stelde vandaag Kamervragen over de ontvoering die nu al vier jaar duurt.

Daarbij wees Omtzigt erop dat Insiya een Nederlands kind is. "Dus dient de Nederlandse regering voor een ontvoerd kind op te komen. Dat is zo vanzelfsprekend."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Lot van ontvoerde Insiya besproken tijdens staatsbezoek India

Vervolgens kwam hij met harde woorden over de huidige stand van zaken. "Ik zie alleen dat er in ieder geval helemaal niets bereikt is. Er is zelfs niet eens contact tussen moeder en kind." Daarom wil Omtzigt dat Nederland op diplomatiek niveau vordert dat Insiya teruggaat naar haar moeder, die bovendien het wettelijk gezag over haar kind heeft.

De zaak-Insiya houdt Nederland al jarenlang bezig. Zo ook koningin Máxima; toen zij naar de ontvoering werd gevraagd, schoot ze vol. Je ziet het in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!