Het lachen is Willem Holleeder inmiddels vergaan. Beeld © ANP

Willem Holleeder: Astrid voert mediacampagne bij RTL Boulevard

13 oktober 2020 11:02

Topcrimineel Willem Holleeder zegt dat het verhaal over de dreigingsincidenten bij zijn zussen Sonja en Astrid Holleeder verzinsels zijn. Dinsdagochtend reageerde hij tijdens het hoger beroep op het verhaal in 'De Telegraaf', waarin stond dat de zussen doodsbang zijn na mogelijke liquidatiepogingen. 'Flauwekul', zei ‘de Neus’ tegenover het gerechtshof.

"Het is gewoon ordinair om een boek te verkopen"

De politie deed volgens het Openbaar Ministerie de afgelopen maanden onderzoek naar twee incidenten. Zo zou een onbekende man vanuit een rijdende auto een pistool op Sonja hebben gericht en was er een verdachte situatie rondom een bezoek van Astrid aan haar moeder Stien op een geheime locatie. Volgens de advocaat-generaal, de officier van justitie in het hoger beroep, is er vanwege de details in het onderzoek geen reden om te twijfelen aan het verhaal van de zussen.

"Het is gewoon ordinair om een boek te verkopen", reageerde Willem Holleeder. "Ik heb natuurlijk al vanaf het begin met hetzelfde bijltje gehakt. Het is een trial by media." De in eerste aanleg tot levenslang veroordeelde crimineel zegt dat de 'vage verhalen' en 'flauwekul' van zijn zussen allemaal draaien om het verdienen van geld. Via RTL Boulevard zou zus Astrid volgens Willem Holleeder een mediastrategie voeren, samen met Peter R. de Vries en John van den Heuvel, beweerde hij. Holleeder, die met een mondkapje de rechtszaal binnenkwam, citeerde minutenlang uitspraken uit de show en van Peter R. over het boek van Astrid en de reclame daarvoor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zussen Holleeder zijn doodsbang na mogelijke liquidatiepogingen

Het Openbaar Ministerie vond de opmerkingen van Holleeder te ver gaan. "Wat Holleeder zegt, vind ik nogal wat", zei advocaat-generaal Koos Plooij. "Hij zegt eigenlijk dat het een mediastunt is." Waarop Holleeder dat bevestigde. "Het gaat alleen maar over geld, meneer Plooij. Over niets anders. Ik ken haar beter dan wie dan ook", zei de 62-jarige verdachte.

"Ze heeft iedereen aan een touwtje"
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

John doet details hoger beroep Willem Holleeder uit de doeken

Volgens Holleeder weet zijn zus Astrid precies hoe ze het OM en de politie moet bespelen. "Zo’n wazige foto en zo’n wazig verhaal, daar kan de politie niets mee. Ze heeft iedereen aan een touwtje", zei hij. Volgens Plooij is er 'voor het OM geen enkele reden om te twijfelen aan de vraag of de twee incidenten hebben plaatsgevonden'. De details uit het onderzoek kunnen volgens de advocaat-generaal niet worden gedeeld. "Ik hoop dat meneer Holleeder kan begrijpen dat deze twee vrouwen al twee jaar in angst leven. (…) Ze hebben hun nek uitgestoken en hebben volgens ons alle redenen om bang te zijn."

Het Openbaar Ministerie benadrukte dat er op geen enkele wijze is gebleken dat Holleeder betrokken is bij de dreiging op zijn zussen.

Bekijk hieronder het item uit de uitzending.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!