Beeld © Petra Urban/RTL Nieuws/ANP

Snikkende Jos B. in laatste woord zaak-Nicky Verstappen: 'Ik heb de antwoorden niet'

16 oktober 2020 14:11

"Vorige week heb ik mijn verklaring afgelegd. Wat heeft dat voor mij opgeleverd? Enkel opluchting. Ik ben mijn geheim kwijt. Het is aan de rechtbank om hierover te beslissen. U beslist hoe mijn leven er verder uit gaat zien." Dat waren vanmiddag de laatste woorden van verdachte Jos B. in de zaak-Nicky Verstappen.

"Ik ben mijn geheim kwijt"

B. wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige jongen in 1998. Hij heeft dat altijd ontkend. Tegen de 57-jarige B. is een celstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist. B.'s advocaat pleitte voor vrijspraak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM eist 15 jaar cel en tbs in zaak-Nicky Verstappen: 'Genoeg bewijs tegen Jos B.'

De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween 10 augustus 1998 toen hij op zomerkamp was op de Brunssummerheide in Limburg. Een dag later werd zijn lichaam een kleine 1,5 kilometer verderop gevonden. B. heeft - na lang te hebben gezwegen - toegegeven dat hij Nicky had gevonden op de heide, maar de jongen was volgens B. toen al overleden. De Limburger zou dat niet hebben durven melden bij de politie omdat hij een zedenverleden heeft.

DNA op onderbroek

Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot B. twee jaar geleden naar voren kwam uit een DNA-onderzoek. Zijn DNA was aangetroffen op de onderbroek en pyjamabroek van Nicky. B. had niet meegewerkt aan het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procents-DNA-match uit naar voren. Na een klopjacht werd hij aangehouden in Spanje.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!