Beeld © RVD/Martijn Beekman

Bedreiger van prinses Amalia veroordeeld tot cel en tbs

03 november 2020 16:32

De 32-jarige Wouter G. uit Zwolle is door de rechtbank veroordeeld tot 3 maanden onvoorwaardelijke celstraf en tbs met dwangverpleging, nadat hij eerder prinses Amalia en een vriend van haar via Instagram bedreigde. De oud-militair hoorde vandaag het vonnis.

De rechtbank veroordeelt oud-militair Wouter G. tot tbs met dwangverpleging van maximaal 4 jaar en 3 maanden onvoorwaardelijke celstraf voor de bedreiging. In januari van dit jaar stuurde Wouter G. volgens het Openbaar Ministerie meerdere berichten via Instagram naar Amalia. In die berichten bedreigde hij haar, bijvoorbeeld door te zeggen dat hij haar op Koningsdag op ging zoeken. Ook een goede vriend van Amalia ontving dreigementen. Wouter G. zou geschreven hebben dat hij een 'slachtoffertje wilde gaan maken.' Hij heeft bekend de berichten gestuurd te hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM eist celstraf en tbs voor bedreiger prinses Amalia

In juli oordeelde de rechtbank dat de oud-militair onderzocht moest worden in het Pieter Baan Centrum. De rechter wilde namelijk inzicht krijgen in de psychische toestand van de verdachte en bepalen of hij toerekeningsvatbaar is of niet. Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan en hier hoor je alles over in onderstaande video:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!