Beeld © ANP

'Hacker valt Nederlandse Twitter-accounts aan'

10 november 2020 23:22

Een hacker heeft dinsdagavond een aanval uitgevoerd op verified Nederlandse Twitter-accounts. Dat meldt techjournalist Daniel Verlaan van 'RTL Nieuws' op Twitter.

"Al best een aantal grote accounts zijn slachtoffer"

"Hij stuurt uit naam van reeds gehackte verified Twitter-accounts mensen een DM die leidt naar inst-agram[.]com. Daar worden je inloggegevens buitgemaakt. Al best een aantal grote accounts zijn slachtoffer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sterren krijgen dreigement van hackers: 'We gaan gegevens lekken'

Verlaan noemt bij zijn waarschuwing, die hij iets voor 23.00 uur plaatste, geen namen van mogelijke slachtoffers. Wel brengt hij tweestapsverificatie onder de aandacht van zijn volgers. "De hacker zou via deze aanval dan geen toegang krijgen tot de accounts als dit was ingeschakeld. En als je toch bezig bent: lees even het deel over phishing!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank is gehackt, en Rob denkt wel te weten door wie

Saskia Noort laat via de account van de band van haar dochter weten gehackt te zijn. Ook tennisser Raemon Sluiter lijkt het slachtoffer van de hacker te zijn geworden. Talloze BN'ers waarschuwen hun volgers om verdachte DM-berichten niet te openen en niet door te klikken op linkjes die op deze manier door andere bekende mensen worden gedeeld.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!