Beeld © ANP

Familie Verstappen: 'We kunnen er nooit een punt achter zetten'

20 november 2020 15:53

De familie Verstappen heeft in een kort statement laten weten dat ze opgelucht zijn over het vonnis van de rechtbank. "Maar voor ons is het nooit genoeg."

"We waren er ook zeker van dat hij het moest zijn"

Moeder Berthie, vader Peter en zus Femke stonden de pers kort te woord na de uitspraak van de rechter. Berthie gaf aan dat ze aan de ene kant opgelucht is, maar dat het aan de andere kant nooit genoeg is. 

De familie is blij dat B. nu niet alleen verdachte is in de zaak, maar ook aangewezen is als dader. "We hebben een dader. En we waren er ook zeker van dat hij het moest zijn", aldus een geëmotioneerde Berthie. "Jammer genoeg geen tbs, hadden we wel gehoopt. Maar we zijn hier toch blij mee."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Jos B. houdt Peter R. bezig: 'Waarheid is niet boven tafel'

De familie zit nog steeds met een hoop vragen. Vader Peter zegt dit jammer te vinden. "Dat hij niet de waarheid spreekt. Dat nemen we hem heel kwalijk." Moeder Berthie voegt daaraan toe: "We zullen er nooit een punt achter kunnen zetten. We hebben een dader en geen antwoord en dat nemen we hem zeer kwalijk."

Kort nadat Nicky vermist raakte, brandde de familie thuis een kaarsje in de hoop dat Nicky teruggevonden zou worden. Later brandde de familie elke dag een kaarsje in de hoop dat zij antwoorden zouden krijgen. Moeder Berthie: "Zolang ik leef blijft het kaarsje branden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snikkende Jos B. in laatste woord zaak-Nicky Verstappen: 'Ik heb de antwoorden niet'

Peter R. de Vries

Peter R. de Vries staat de familie al sinds 1998 bij. Hij merkt op dat B. dan misschien geen antwoorden heeft gegeven, maar dat de rechtbank daar wel voor gezorgd heeft. "Dat zijn de antwoorden die we altijd gehad hebben willen hebben en die zijn nu gegeven."

Volgens hem is de belangrijkste vraag van de familie beantwoord: Jos B. is verantwoordelijk voor de dood van hun zoon en broer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel

Jos B. werd vandaag door de rechtbank van Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor de ontvoering en het misbruik van Nicky Verstappen en het in bezit hebben van kinderporno. De rechtbank spreekt Jos B. vrij van doodslag. Daarvoor is onvoldoende bewijs. Wel wordt hij verantwoordelijk gehouden voor zijn dood. De dood van Nicky is volgens de rechtbank ingetreden bij het seksueel misbruik.

Nicky Verstappen

De elfjarige Nicky Verstappen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Zijn lichaam werd een dag later een stukje verderop gevonden. Sindsdien zit de familie van het jongetje met veel vragen. Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot twee jaar geleden Jos B. in beeld kwam na een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!