Beeld © ANP

Ghislaine Maxwell in gevangenis in quarantaine

24 november 2020 15:02

Het coronavirus spaart niemand, ook niet als je veilig achter slot en grendel zit. Zo is Ghislaine Maxwell (58), rechterhand van de inmiddels overleden misbruikmiljardair Jeffrey Epstein, in quarantaine geplaatst in een gevangenis in Brooklyn. Dat meldt 'E! News'.

Noem het karma, noem het een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar de vermeende hoerenmadam Ghislaine is mogelijk in aanraking gekomen met het coronavirus. Nadat een medewerker van de gevangenis positief testte op het virus, is ze in quarantaine geplaatst.

Tot nu toe lijkt het virus haar te sparen, want haar testuitslag van 18 november is negatief en ze vertoont geen klachten. Op 2 december wordt de gevallen socialite weer getest, schrijft de assistent-procureur in een brief aan de rechter. Is de uitslag wederom negatief? Dan mag Ghislaine uit de isolatie komen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alles over Ghislaine Maxwell vandaag naar buiten gebracht

Ghislaine zou nog steeds in dezelfde cel zitten als voorheen en wordt iedere dag gecontroleerd door een medisch en psychologisch team. Daarnaast heeft ze flink wat huiswerk te doen: maar liefst 13 uur per dag heeft ze toegang tot een laptop waarin ze het bewijsmateriaal kan bekijken dat de aanklagers tegen haar willen indienen. Drie keer per week mag ze een half uur de cel verlaten om te douchen, telefoontjes te plegen en persoonlijke e-mails te beantwoorden. 

Daarnaast kwam eind oktober kwam een dik document dat 418 pagina's telt naar buiten waarin meer duidelijk wordt over het donkere verleden van 'het monster' Ghislaine. Niet alleen zou ze mogelijk schuldig zijn aan het ronselen van meiden voor Epstein, ze zou ook zelf meisjes hebben misbruikt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gruwelijke details over Ghislaine Maxwell: 'Zij is een monster'

Nadat uit eerdere rechtbankdocumenten al bleek dat zijzelf ook beschuldigd wordt van seksueel misbruik, liet een slachtoffer onder de naam Samantha in The Sun weten dat ze toentertijd verkracht is door Ghislaine met een seksspeeltje. Samantha zou 21 jaar zijn toen ze werd gerekruteerd.

Er staat Ghislaine een gevangenisstraf van tot 35 jaar te wachten als ze schuldig wordt bevonden. Eerder heeft ze in de rechtbank haar betrokkenheid ontkend. De zaak gaat verder in juli 2021.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Andrew in paniek door onthullingen Ghislaine Maxwell?

Ghislaine is niet de enige die momenteel met geknepen billen afwacht. Ook haar goede vriend prins Andrew moet vrezen voor de uitkomst van de zaak. Hoor er alles over in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!