Beeld © Petra Urban/RTL Nieuws/ANP

Ook OM in hoger beroep in zaak-Nicky Verstappen

24 november 2020 18:50

Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak van Nicky Verstappen. Het OM vindt dat het opzettelijk doden van de 11-jarige jongen wettig en overtuigend bewezen kan worden.

Jos B. werd vrijdag veroordeeld tot 12,5 jaar cel. Volgens de rechtbank in Maastricht is het bewezen dat B. in 1998 de 11-jarige Nicky Verstappen heeft ontvoerd en misbruikt. Volgens de rechter is doodslag niet bewezen, maar kan B. wel verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Nicky.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar cel

Het OM had 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor het ontvoeren, seksueel misbruiken en doden van de Limburgse jongen. Het OM laat vandaag weten dat het in hoger beroep gaat, mede omdat het OM wil dat Jos B. de maatregel van TBS met dwangverpleging wordt opgelegd.

De rechtbank spreekt Jos B. vrij van doodslag. Daarvoor is onvoldoende bewijs. Wel wordt hij verantwoordelijk gehouden voor zijn dood:

De advocaat van Jos B., Gerald Roethof, reageerde teleurgesteld op de uitspraak. Hij noemt de gebruikte bewijsconstructie van de rechtbank 'extreem wankel' en liet vrijdag gelijk weten in hoger beroep te gaan. Hij had voor vrijspraak gepleit.

 

Gevonden op de Brunssummerheide

De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem verdween 10 augustus 1998 toen hij op zomerkamp was op de Brunssummerheide in Limburg. Een dag later werd zijn lichaam een kleine 1,5 kilometer verderop gevonden.

Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot de naam van B. twee jaar geleden naar voren kwam uit een DNA-onderzoek. Zijn DNA was aangetroffen op de onderbroek en pyjamabroek van Nicky. Na een klopjacht werd hij aangehouden in Spanje.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!