Humberto Tan in 'Traumabazen - Vergismoord' Beeld © RTL/Videoland

Humberto Tan maakt docu over vergismoord bij mocro-maffia

03 december 2020 17:48

Humberto Tan (55) keert niet alleen terug als talkshowpresentator, hij heeft ook een nieuwe documentaire gemaakt. In 'Traumabazen - Vergismoord' gaat hij langs bij de groep 8-leerlingen van de Valentijnschool in Rotterdam.

"We laten zien dat georganiseerde misdaad niet iets is waarin je verzeild wil raken, maar we tonen ook aan hoe je vanuit een persoonlijk drama weer kunt herstellen"

Traumabazen - Vergismoord gaat over de moord op Stefan in 2014. Hij werd omgeleid door de beruchte mocro-maffia, maar was eigenlijk niet het doelwit. In de Videoland-documentaire neemt Humberto de groep 8-leerlingen van de Valentijnschool mee in het verhaal van Janke, de vrouw van de overleden Stefan. De kinderen krijgen zo te zien hoe het is om met zoiets traumatisch om te gaan, maar vooral ook hoe je hieruit kunt komen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter van der Vorst wilde Humberto eerder al terug op de avond

Janke vertelt hoe het die bewuste avond eraan toeging in de docu. Ze hoorde sirenes buiten haar huis en besloot te gaan kijken, waarna ze de vader van haar zoontje aantrof onder een laken. Hoewel ze enorm getraumatiseerd is, is ze er weer bovenop gekomen. "Ik moest wel", vertelt Janke. "Want ik had een kindje van vier en die verdient het om gelukkig te zijn." Ook voor documentairemaakster Jessica Villerius waren het pittige opnames. "We laten zien dat georganiseerde misdaad niet iets is waarin je verzeild wil raken, maar we tonen ook aan hoe je vanuit een persoonlijk drama weer kunt herstellen." Traumabazen - Vergismoord is vanaf 9 december te zien bij Videoland. 

John van den Heuvel houdt zich al tijden bezig met de mocro-maffia en is niet van plan te stoppen daarmee. In de video hieronder vertelt hij waarom. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!