Promes baalt van een gemiste kans Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Slachtoffer zaak Promes kan niet meer werken na steekpartij

13 december 2020 16:40

Het slachtoffer van de steekpartij waarvan Quincy Promes (28) wordt verdacht, is mogelijk voor het leven getekend door het incident. Het letsel aan zijn knie is zo erg, dat het nog maar de vraag is of dit ooit nog zal herstellen. Dat laat Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het familielid, weten aan RTL Boulevard.

"Cliënt is aangevallen, ernstig verwond"

"Het gaat om de zogenoemde patellapees. Toen cliënt is neergestoken, werd deze pees doorkliefd", zegt Moszkowicz. Volgens de advocaat heeft het slachtoffer na de steekpartij geprobeerd om er onderling met Promes uit te komen. "Hij heeft bewust besloten geen aangifte te doen, juist vanwege de belangen van de voetballer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ajax-speler Quincy Promes ontkent betrokkenheid steekpartij

Na enkele maanden werd het slachtoffer benaderd door rechercheurs, die een tip hadden binnengekregen via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). "Toen zaten we nog in het civiele traject. We hadden ook contact met de advocaat van Promes", zegt Moszkowicz. Er zouden geruchten gaan over een financieel motief van het neergestoken familielid, maar dat ontkent de raadsman stellig. "Wat er dreigt te gebeuren, is dat hij als een soort geldwolf wordt neergezet. Dat is de omgekeerde wereld. Cliënt is aangevallen, ernstig verwond. Hij koos er niet voor om naar de politie te gaan, maar het onderling op te lossen. Hij is het slachtoffer en het is heel normaal dat hij de dader aansprakelijk stelt voor wat hem is aangedaan."

Het slachtoffer kan door de verwondingen zijn werk als klusser niet meer uitvoeren. De advocaat van Quincy Promes, Manon Aalmoes, wilde niet reageren op vragen van RTL Boulevard. De voetballer ontkent betrokkenheid bij de steekpartij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!