Ajax-speler Quincy Promes. Beeld © ANP

Ajax-speler Quincy Promes op vrije voeten

15 december 2020 16:42

Quincy Promes (28) is in afwachting van een mogelijk proces vrijgelaten, dat laat het Openbaar Ministerie weten aan RTL Boulevard. De voetballer, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij in juli dit jaar, wordt niet voorgeleid.

"Promes werkt volledig mee aan het onderzoek"

Volgens het OM blijft de Ajax-voetballer verdachte. Later meer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffer zaak Promes kan niet meer werken na steekpartij

Quincy werd afgelopen weekend gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. De voetballer ontkende betrokken te zijn geweest. "Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek", liet zijn advocaat Manon Aalmoes weten op 13 december. Het gaat om een incident dat eind juli plaatsvond waarbij een familielid van Quincy ernstig gewond is geraakt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ajax-speler Quincy Promes ontkent betrokkenheid steekpartij

Wat er precies aan de hand was tijdens het voorval is niet bekend. Het zou op een feest in Abcoude mis zijn gegaan tussen Quincy en een familielid. Hoewel het in juli gebeurde, deed het familielid pas vorige maand aangifte. Quincy's club Ajax zei er het volgende over tegen ANP: "Het is een vervelende kwestie. Maar als je ergens van wordt beschuldigd, dan wil dat nog niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus nu te voorbarig om er vanuit Ajax iets over te zeggen. De woordvoering loopt via zijn advocate."

Het slachtoffer van de steekpartij is mogelijk voor het leven getekend door het incident. Het letsel aan zijn knie is zo erg, dat het nog maar de vraag is of dit ooit nog zal herstellen. Dat laat Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het familielid, weten aan RTL Boulevard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!