Beeld © ANP

Verdachte moord Bas van Wijk opgenomen voor onderzoek

07 januari 2021 18:05

Samir el Y., de 20-jarige verdachte die wordt vervolgd voor het doodschieten van de 24-jarige Haarlemmer Bas van Wijk, is eind december opgenomen voor een onderzoek naar zijn geestvermogens. Dat laat zijn advocaat weten aan RTL Boulevard.

"Cliënt verblijft momenteel bij ForCa voor een observatieonderzoek"

Advocaat Veerle Hammerstein laat aan ons weten: "Cliënt verblijft momenteel bij ForCa voor een observatieonderzoek, dat is een soort Pieter Baan Centrum voor jongeren. Het onderzoek is vergelijkbaar met het onderzoek voor volwassenen in het Pieter Baan Centrum en duurt ongeveer acht weken."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Hoofdverdachte in de zaak Bas van Wijk blijft langer vastzitten'

De observatie leidt tot een zogenoemde Pro Justitia-rapportage of een advisering over de PIJ-maatregel. Op 15 januari gaat de strafzaak tegen de verdachte verder. Dit zal nog niet een inhoudelijke behandeling zijn. Wel wordt gekeken of de 20-jarige man vast moet blijven zitten. Het Openbaar Ministerie laat weten dat die dag wordt gekeken wanneer de zaak inhoudelijk kan worden behandeld. 

El Y. bekende eerder Van Wijk te hebben doodgeschoten. Volgens het OM wilde het slachtoffer voorkomen dat een horloge van zijn vrienden werd gestolen. Later bleek het te gaan om een imitatie-Rolex. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Celstraffen tot vijf jaar voor daders Rolexbende

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!