Lotte (foto familie Lotte)

Verdachten in zaak overleden Lotte (14) blijven langer vast

14 januari 2021 15:00

Het kwam als een grote schok toen het stoffelijk overschot van de 14-jarige Lotte uit Almelo afgelopen weekend werd gevonden op een afgelegen industrieterrein net buiten de stad. Een vader en twee van zijn zoons worden verdacht. De rechter-commissaris heeft zojuist besloten dat het drietal langer vast moet blijven zitten.

"Het laat zien dat het onderzoek vorderingen maakt en daar zijn we blij mee"

De vader en zijn twee zoons moeten nog eens 14 dagen in voorlopige hechtenis blijven zitten. De keuze werd door de rechter-commissaris van de rechtbank in Overijssel gemaakt, omdat er genoeg redenen zouden zijn om het drietal langer vast te houden. Ze worden er van verdacht iets te maken te hebben met de dood van het 14-jarige meisje. Lottes lichaam werd op 10 januari aangetroffen bij het Wendelgoor in Almelo. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. kan tranen niet bedwingen: 'Ben niet afgestompt'

De familie van Lotte heeft tegenover RTL Boulevard gereageerd op de verlenging van de voorlopige hechtenis van drie verdachten. "We zijn hierover inderdaad geïnformeerd", laten ze weten. "Het laat zien dat het onderzoek vorderingen maakt en daar zijn we blij mee. Want dat moet ook antwoord geven op wat er met Lotte is gebeurd."

De advocaten van zowel vader als zoons willen en mogen vanwege beperkingen niet reageren op de beschuldigingen. De advocaat van de vader laat wel weten dat het gezin van de verdachten moeite heeft met de verschenen publicaties in de media.

Alles over de zaak zie je in de video hieronder. 

Familie reageert op dood van 14-jarige Lotte uit Almelo

05:03

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!