Lotte (foto familie Lotte)

Politie zoekt getuigen in zaak van overleden 14-jarige Lotte

22 januari 2021 16:59

De Almelose politie is op zoek naar getuigen die mogelijk informatie hebben over het misdrijf van de overleden Lotte (14) op te lossen. In het weekend van 9 en 10 januari kwam zij door een misdrijf om het leven. Nog datzelfde weekend werden een minderjarige jongen uit Almelo en zijn vader opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het meisje.

De politie vraagt treinreizigers, die op zondag 10 januari tussen 14.30 uur en 17.15 uur zich verplaatsten tussen Almelo en Wierden, om zich te melden als ze bijzonderheden hebben gezien aan het Wendelgoor in Almelo.

Uit onderzoek is inmiddels vast komen te staan dat op cruciale momenten een trein van Keolis en/of de NS (langzaam) langs het plaats delict reed. De politie wil uiteraard iedereen spreken die een bijdrage kan leveren aan het achterhalen van de waarheid. Daarom zullen er posters in de wagons van Keolis worden gehangen en wordt deze oproep gedeeld binnen de spoorwegbedrijven. Vanuit de trein is er zicht op het plaats delict.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM: Lotte (14) uit Almelo kwam om door een misdrijf

Het team heeft ook meerdere tips gekregen over het feit dat er een roeiboot met waarschijnlijk drie inzittenden heeft gevaren over het kanaal ter hoogte van de spoorbrug. Ook met deze roeiers wil de politie in contact komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachten in zaak overleden Lotte (14) blijven langer vast

Als getuige kun je contact opnemen door te bellen naar 0900 8844 of via chatfunctie Facebook Almelo. Je kunt ook mailen naar Bateleur.oost-nederland@politie.nl. Anonieme tips meld je via Meld Misdaad anoniem: 0800 7000. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl onder nummer 2021015315.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!