Beeld © Nieuwsuur

Holleeder en Taghi preventief in quarantaine door corona-uitbraak

3 februari 2021 14:30

De gedetineerden in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zitten vanaf woensdag allemaal preventief in quarantaine. Onder anderen Ridouan Taghi en Willem Holleeder zitten daar gevangen. Een derde medewerker van de speciale afdeling van de gevangenis is positief getest op het coronavirus, zo laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard.

"We maken ons ernstig zorgen over de gezondheid van cliënten"

"Een derde personeelslid van de EBI is positief getest. Aanvullend bron- en contact onderzoek heeft ertoe geleid dat nu alle gedetineerden van de EBI preventief in quarantaine verblijven. Er zijn geen gedetineerden met klachten", laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

Door de quarantaine kunnen gedetineerden geen bezoek ontvangen, niet in persoon met advocaten overleggen, geen contact hebben met anderen op de afdeling en niet sporten. Het is volgens het ministerie nog onduidelijk of verdachten zittingen in de rechtbank kunnen bijwonen. Of alle gedetineerden getest moeten worden, bespreekt het ministerie met de GGD.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Corona in gevangenis waar Holleeder en Taghi vastzitten

Leon van Kleef, die onder anderen de in de EBI gedetineerde Richard R. - beter bekend als Rico de Chileen - bijstaat als advocaat, houdt de situatie in de gevangenis in de gaten. "We maken ons ernstig zorgen over de gezondheid van cliënten aldaar en het feit dat we nu ernstig beperkt worden in voorbereiding van de verdediging", reageert Van Kleef tegenover deze site.

Afgelopen maandag berichtte het Algemeen Dagblad al over een gedeeltelijke quarantaine in de EBI, nadat twee medewerkers positief werden getest op het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zussen Holleeder doodsbang na mogelijke liquidatiepogingen

Naast Holleeder, Taghi en Richard R. zitten ook Benaouf A., Mohamed R., Naoufal F., Omar L. en Mohammed B. gedetineerd in de EBI.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!