Een arrestantenbus komt aan bij de PI Vught. Beeld © ANP

Gedetineerden Extra Beveiligde Inrichting in Vught coronavrij

8 februari 2021 14:05

De gedetineerden en medewerkers in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught die afgelopen week zijn getest, hebben geen corona. Ze kregen allemaal een negatieve testuitslag te horen. Daarom gaat de EBI weer uit quarantaine, zo laat een woordvoerder van het Ministerie van Justitie en Veiligheid weten aan RTL Boulevard.

Vorige week werden drie medewerkers van de speciale afdeling van de gevangenis in Vught positief getest. De gehele zwaarbewaakte vleugel ging preventief in quarantaine. Nu alle tests negatief zijn, gaat de inrichting weer uit quarantaine. Dat betekent dat het bezoek, zoals advocaten van verdachten, weer welkom is. Ook wordt het reguliere programma weer opgestart. Ook transport naar bijvoorbeeld rechtbanken is weer mogelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holleeder en Taghi preventief in quarantaine door corona-uitbraak

In de EBI zitten gedetineerden waarvoor een extra risico geldt. Onder anderen Willem Holleeder, Ridouan Taghi, Richard 'Rico de Chileen' R. en Mohammed B. zitten er vast. Het is niet bekend welke gedetineerden zijn getest op corona. Het ging om de mannen die naar voren kwamen uit bron- en contactonderzoek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!