Diletta Leotta (l) en Eleonora Incardona (r) Beeld © Getty Images

Acrobatische Instagram-criminelen beroven beroemde Italianen

11 februari 2021 19:24

Een aantal beroemde Italianen zijn in Milaan slachtoffer geworden van een bende vindingrijke dieven. Via Instagram deden de criminelen onderzoek en sloegen vervolgens chic gekleed en lenig hun slag.

Er zijn vier verdachten gearresteerd: de jongste is pas 17, de oudste 44. Via social media hielden ze in de gaten hoe het huis van een doelwit er van binnen uitzag en probeerden ze door te krijgen wanneer iemand wel of niet thuis zou zijn.

Toen ze genoeg informatie hadden verzameld, trokken ze dure kleren aan om niet op te vallen in de chique Milanese wijken waar hun slachtoffers woonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bende stal 100 miljoen aan cryptomunten, ook van sterren

De politie kreeg van een van de slachtoffers camerabeelden waarop te zien is hoe de bende te werk ging. Terwijl twee dieven de omgeving in de gaten hielden, trok een ander bendelid latex handschoenen aan en klom via een paal lenig naar een raam op de eerste verdieping. Zo lenig dat het hem de bijnaam Acrobaat Dief opleverde. 

Buit in koffer

Door het uitvoerige onderzoek op social media wisten de criminelen wat voor ramen de woning had, en kon de klimmer makkelijk binnendringen. De buit namen ze in dit geval mee in een koffer die ze in de woning vonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanhoudingen in overvalzaak Nikkie de Jager en René van der Gijp

De politie verdenkt de bende van een serie overvallen die teruggaat tot juni vorig jaar. Slachtoffers als Inter Milan-speler Achraf Hakimi, presentatrice Diletta Leotta en Instagram-bekendheid Eleonora Incardona zijn voor soms honderdduizenden euro's beroofd van tassen, kleding en horloges. Een groot deel van de buit is door de politie teruggevonden.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!