Lotte (foto familie Lotte)

Twee jongens blijven vast in zaak-Lotte, hun vader komt vrij

24 februari 2021 15:51

Twee minderjarige verdachten die volgens het Openbaar Ministerie zijn betrokken bij de dood van Lotte (14) uit Almelo blijven vastzitten. Dat heeft de rechtbank Overijssel woensdag bepaald in een besloten raadkamerzitting. De vader van de twee jongens komt wel op vrije voeten.

"Hij kan wat ons betreft het verdere onderzoek in vrijheid afwachten"

Het lichaam van het meisje werd in januari aangetroffen in een sloot aan de rand van een industrieterrein in Almelo. Uit onderzoek kwam naar voren dat Lotte door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie arresteerde drie verdachten, een vader en zijn twee zoons. Wat er precies gebeurd is blijft nog onduidelijk.

Het Openbaar Ministerie besloot om de voorlopige hechtenis van de vader te beëindigen. "Hij kan wat ons betreft het verdere onderzoek in vrijheid afwachten, hij blijft wel verdachte", zegt een woordvoerder. Waarvan hij wordt verdacht wil het OM niet zeggen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vader en zoons langer vast voor dood Lotte (14)

Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. De recherche bekijkt onder andere videobeelden van beveiligingscamera's uit de buurt en riep getuigen op om zich te melden. De zoons worden verdacht van moord dan wel doodslag van Lotte, maar ook van het verstoppen van haar lichaam. Eind januari werd besloten dat de drie verdachten nog dertig dagen langer vast moesten blijven zitten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!