Keith Bakker Beeld © ANP

Keith Bakker opnieuw veroordeeld voor misbruik

03 maart 2021 13:17

Keith Bakker moet opnieuw de cel in, dat heeft de Rechtbank Amsterdam besloten. De man krijgt een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Volgens de rechtbank misbruikte hij zijn minderjarige slachtoffer gedurende meerdere jaren. Het is de tweede keer dat de voormalig 'verslavingsgoeroe' een straf krijgt voor het misbruiken.

"Er is geen enkel bewijs hiervoor. Het is fucking bullshit. What a load of shit"

Bakker onderbrak meermaals de rechtbank tijdens de uitspraak. "Er is geen enkel bewijs hiervoor. Het is fucking bullshit. What a load of shit", zei Bakker. Hij had volgens de rechtbank een psychisch overwicht, dat hij misbruikte. Volgens de rechter manipuleerde hij het slachtoffer stelselmatig, om haar te misbruiken. Dat gebeurde ook toen de aangeefster minderjarig was. "De rechtbank neemt u dat kwalijk", zei de rechter over het ernstige zedendelict dat hij pleegde. De rechtbank neemt het Bakker ook kwalijk dat hij onbeschermde seks had met het slachtoffer, terwijl hij HIV-geïnfecteerd is en het meisje geen voorbehoedsmiddelen gebruikte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM eist 6 jaar cel en tbs tegen Keith Bakker: 'Manipulerende man'

Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum bleek dat Bakker licht verminderd toerekeningsvatbaar is, mede door zijn antisociale persoonlijkheidskenmerken die de deskundigen zagen. Het Openbaar Ministerie eiste zes jaar cel, tbs met dwangverpleging en een beroepsverbod van dertien jaar. De rechtbank ging hier niet in mee, ze achten Bakker volledig toerekeningsvatbaar. Ook krijgt hij geen nieuw beroepsverbod, omdat niet bewezen kan worden dat hij de feiten pleegde tijdens een werksituatie.

Bakker moet een schadevergoeding van 15.000 euro betalen aan het slachtoffer en vanwege het overtreden van het beroepsverbod moet hij 88.500 euro aan de Staat betalen. Hij gaf direct aan in hoger beroep te gaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rechtbank velt vonnis in misbruikzaak Keith Bakker

Bakker werd in oktober 2019 aangehouden, nadat hij zich vrijwillig had gemeld bij het politiebureau. Hij zou het meisje vanaf haar zestiende hebben misbruikt in Hilversum, Amsterdam, Londen en Saint-Tropez. Hij ontkende zelf dat hij voor haar achttiende verjaardag seks met het meisje had. Ook zegt hij dat hij niet een positie als haar behandelaar innam.

Keith Bakker had in het verleden diverse rollen in televisieprogramma's. In 2012 veroordeelde de rechtbank hem tot vijf jaar cel en een beroepsverbod van tien jaar wegens het misbruiken van een aantal meisjes en vrouwen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!