Op deze woonboot in Groningen werd gisteren uitgebreid onderzoek gedaan. Beeld © ANP

Verdachten aangehouden in Frankrijk voor neersteken agent Groningen

13 maart 2021 11:50

De Franse politie heeft vanmorgen twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een steekincident in Groningen. Twee agenten werden toen, tijdens een avondklokcontrole, plotseling aangevallen en verwond.

Eén van de agenten werd meerdere keren in zijn hoofd en hals gestoken en belandde levensgevaarlijk gewond in het ziekenhuis. Inmiddels is zijn toestand weer wat beter.

Team Grootschalige Opsporing

De afgelopen dagen heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) er alles aan gedaan om de verdachten op te sporen. Donderdag verspreidde de politie het signalement en beelden van de twee verdachten. 

De eigenaar van een woonboot herkende de mannen en tipte de politie. De woonbooteigenaar zei tegen regionale media dat hij een deel van zijn boot had verhuurd aan de twee mannen via Airbnb. 

Op die manier kwamen de twee verdachten in beeld: een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 32-jarige Amerikaanse staatsburger. 

De politie was op zoek naar meer informatie over deze pet en fietsen.

Opgepakt in Noord-Frankrijk

De twee zijn vanmorgen in het noorden van Frankrijk opgepakt. Er is een overleveringsprocedure gestart zodat de twee naar Nederland gebracht kunnen worden. Hoe lang dit gaat duren, is nog niet duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Agent in Groningen in gezicht gestoken door overtreders avondklok

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!